torsdag 9 mars 2017

Afrikasand och jordbävning?


För flera dagar sedan sade man på väderutsikterna att Afrikasand var på gång idag. Det händer ibland här om vindarna blåser från fel håll. Då samlas det mängder av damm från Saharaöknen och förorenar luften. Det fick vi känna av idag, men inte alls så illa som man hade förutsett. Visst märktes det - på våra vita utemöbler till exempel. De blev dammiga och gråvita, trots att vi torkade av dem på morgonen. När det är riktigt illa varnar man folk för att gå ut, särskilt äldre och de som har någon hjärt- eller lungsjukdom. Där platsar vi väl....... Men idag gick det bra - den gråvita himlen berodde mest på väldigt hög luftfuktighet med en del Saharadamm långt däruppe!


Solen ville inte komma igenom den gråvita dimman alls idag!
Strax efter vår (som vanligt sena) frukost kom det en kraftig smäll och hela huset skakade. Alla i grannskapet kom ut, och det pratades om jordbävning (något som inte heller är så ovanligt här!). Så småningom kom förklaringen på Facebook (ibland är FB bra att ha - för det mesta är FB en pina numera tycker jag!). Det hade skett en explosion i ett stenbrott en bit härifrån. En rätt lång bit härifrån faktiskt - ett par mil! Det händer tydligen ganska ofta, men det här var den värsta explosionen på flera år! Sedan blev det lugnt. Väldigt lugnt.


Jag tog en tur till affären för att handla lite och fylla på våra telefonkort. På vägen såg jag att fikonträden är på gång.........

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar