onsdag 15 mars 2017

Marknad i Agia Thekla


Vi åkte bil med Birgit och hennes väninna till busstationen i Paralimni. Därifrån gick bussen till Agia Thekla, där det är marknad varje onsdag. Det var fler än vi som skulle dit - bussen var ganska full.......


Det var en liten bit att gå från hållplatsen till marknaden. Men det finns ju alltid en del att se på vägen. Vid en taxistation stod en gammal, troligen engelsk, taxibil från äldre tider, Fast den såg inte ut att vara i bruk längre - de var aningen risig. Men taxiskylten fanns kvar!


Vi var väl lite sena till marknaden. De brukar stänga vid 13-tiden. Och regnet låg i luften, och det var ingen större värme (tur att vi tog jacka med oss!). Inte så många stånd som vanligt, sade Birgit som har varit här ett antal gånger förut.


Men även om det inte var lika stort som det tydligen kan vara, så fanns det alldeles tillräckligt att titta på och eventuellt frestas av.


En hel massa frukt och grönsaker förstås!


Marknaden ligger alldeles vid havet. Vackert är det!


Apelsiner? Det skulle vi behöva, men det är lite jobbigt med stora apelsinkassar när man åker buss.......


Birgit gjorde ett fynd - ett datorbord! Det lyckades hon pruta ner till halva priset. Men det gick inte heller att ta med på bussen. Fast hon löste det med försäljaren och får hämta det om några dagar. Dagens klipp!


Men snart började försäljarna packa ihop sina varor. Regnet låg i luften, och kommersen var väl inte strålande direkt. Vi insåg att det var över två timmar kvar innan det kom en buss som kunde ta oss ända hem. Så vad gör man? 


Jo, man går bort till taxiskylten, ringer numret som står där och försöker beställa en taxi till Agia Napa. Birgit tillbringade en del tid i telefonen.........


Under tiden tittade vi på fina grindar


som ledde in till fina hus. Med pool!


På väääldigt långt avstånd fick jag se en fin liten kyrka! Men eftersom jag har en fantastisk kamera och lyckades hålla händerna stadiga fick jag med den på bild, med högsta zoom! Fint va?


När vi nästan hade gett upp och börjat vandra upp mot stora vägen kom en taxibil i full fart med en tjej vid ratten och plockade upp oss och körde oss till Agia Napa.


En limousintaxi! Lyxigt värre. Och billigt!


I Agia Napa åt vi lunch (och fick vacker dessert som bonus) innan vi tog lokalbussen hem till Paralimni igen. Och lokalbussen är en riktig sightseeingbuss - den gillar jag verkligen att åka! Man får se hur mycket som helst, och det för bara 1,50 €!

Så var vi hemma vid 16-tiden, nöjda och glada. Marknadsfynd? Jo men visst - en stor bit hemgjord halloumi!Inga kommentarer:

Skicka en kommentar