lördag 25 mars 2017

Alldeles ljuvligt!


Vilken fantastisk dag! På balkongen var det nästan för varmt att sitta. Det ät första gången det händer i år! Dags att vandra ner till närmaste strand, för Tommy ska bada i Medelhavet!


På väg nedåt passerade vi ett fält med gula prästkragar (ja, det är margueriter - de finns i mängder!),


och mimosaträden har börjat slå ut på allvar. En del är stora!


Framme vid stranden. Och Tommy kastade sig omedelbart i böljan!


Han tyckte att det var skönt.........Sedan får man sitta på kalkstensklipporna och torka.......


Själv vägrade jag bad. På land var det underbart. I vattnet var det kallt. 19 grader sade grannens termometer. Jag vet inte om jag tror på den. Men i vilket fall - om kroppen håller sådär 40 grader i solen så är 19 grader kallt! Jag avvaktar, badkruka som jag är. 


Och inte skäms jag heller. Det finns väl ingen anledning att frysa!


Efter tre timmar var vi rätt nöjda. Solen började sjunka, och det blåste upp. Dags att gå hemåt. Ja - det vill säga - Tommy gick. Jag liftade hem med Birgit!

Idag är det Greklands nationaldag. Den firas här på Cypern, i alla fall av en del. Det är parad i Paralimni (som vi missade till förmån för stranden), och jag väcktes 5.30 i morse av trumslagarnas sista övning inför paraden. Vi har hört dem öva varje kväll de sista 14 dagarna, men i morse tyckte jag nog att de började onödigt tidigt. Vi får väl se om de ska öva veckan som kommer också, för på lördag, den 1 april, är det Cyperns nationaldag och en ny parad.........
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar