lördag 4 mars 2017

Katastrof?


Dagen började innan 7 med strålande sol! Vi satt på balkongen med kaffe, och så småningom frukost, och semestertvätten torkade snabbt under tiden. Handla stod på schemat idag, för kylskåpet ekade rätt tomt.  Men den biten klarade vi av tidigt, och sedan var det rast och vila i solen bakom huset!
Tommy hade sett fram emot 3-milen på skidor, så han slog sig till ro vid datorn medan jag blev bjuden på ett glas vitt och en pratstund hos Birgit. Hon måste ju få höra hur vi har haft det i Pafos! Och sedan försvann strömmen.


Den verkade vara borta i hela området. Hos grannen snett över gatan dök ett par gubbar upp och klättrade upp i masten som finns på taket där, och som ingen i grannskapet vet vad den är till för. 


Hade det med vårt strömavbrott att göra? Ingen som vet........... 
En av gubbarna klättrade i alla fall upp i toppen av masten och fixade lite, innan han och kompanjonen försvann.


Men det var nog inte den där masten som var strömavbrottsorsak, för strömmen fortsatte att lysa med sin frånvaro (fyndigt värre, eller hur?). 
Det började snabbt dra sig mot kväll och mörker. Stearinljus har vi gott om, tack och lov. Nu fick vi anledning att omvärdera det där som vi har gnällt på innan ibland. Vatten har vi trots strömavbrott. Det är självtryck, alltså ingen pump som går på ström, så trycket är mer än lovligt dåligt ibland. Idag var det tur för oss att det inte fanns någon pump!
Elspis har vi inte. Vi har gasspis. Den gnäller jag över ibland, men inte idag. Tack vare den kan vi få både varm mat och värme i lägenheten om ett strömavbrott skulle bli långvarigt. Och en ny gasflaska satte vi dit strax innan vi åkte till Pafos, så den ska väl räcka ett tag!

Så nej - någon katastrof är det inte med ett längre strömavbrott för vår del. Men det var ändå rätt skönt när strömmen kom tillbaka efter ett par timmar. Fast tråkigt för Tommy att den försvann när det bara var tre kilometer kvar av damernas tremil.......

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar