tisdag 14 mars 2017

Agia Anna


Nu har vi tillbringat ett antal dygn i och omkring lägenheten. Så idag kändes det som om det var dags att röra på sig. En tur till centrum kanske - det var ett tag sedan vi var där nu.

Här brukar det vara i stort sett torrlagt, men helgens oväder har fyllt på med vatten.


Bygget på väg upp mot åkern framskrider rätt snabbt nu. Det påbörjades redan förra vintern, men nu går det fort! Undrar vad det ska bli? Bostäder?


Väldigt stort, och väldigt fint hus. Här var det aktiviteter idag -  häcken skulle klippas! Någon gjorde det med precision. Undrar om han använde tumstock? Jag har aldrig sett en så välklippt häck förut!


Jag kan inte låta bli! I trädgårdarna på den här gatan blommar det........


Nu har fresian slagit ut överallt, och det doftar alldeles ljuvligt! Min första vår på Rörö sådde jag sådana, och visst - de kom frampå sommaren, men inte som här. Här växer de i varenda trädgård just nu - i mängder!


Vi vandrade runt en stund när vi kom fram till centrum och slog oss ner på en bänk utanför den äldsta av de tre kyrkorna, the Church of Virgin Mary, eller Agia Anna som den kallas här.


Vi hade väl egentligen inte tänkt gå in i kyrkan - man är väl inte så kyrkklädd i shorts - men kyrkvaktmästaren vinkade in oss. Han pratade bara grekiska, men på något sätt förstod vi varandra. Vi fick varsitt ljus att tända, och han visade oss runt. 


Innan vi gick fick vi en broschyr - på engelska som tur var! Agia Anna byggdes på 1300-talet, så det är en riktigt gammal kyrka! Senare byggdes den till, eftersom Paralimni växte och ökade i invånarantal, så alla fick inte plats! Numera får nog alla plats, för här finns flera kyrkor.........


Undrar hur han såg ut och hur han levde, han som murade upp dessa väggarna?


Mer fresia! Jag får aldrig nog,,,,,,,,,

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar