tisdag 7 mars 2017

Svalor och högsommarvärme


Så kom den riktiga högsommarvärmen till Paralimni idag! Ja, i alla fall för oss nordbor som läser om snökaos, avåkningar, seriekrockar på grund av glashala vägar och annat elände i svenska tidningar! Här blev det väl 22 - 23 fantastiska plusgrader, och till och med på vår annars nästan ständigt blåsiga balkong var det underbart skönt!


Jag tog en liten spaningstur i kvarteret för att se om det hänt något efter de senaste dagarnas värme. Det hade det. Här var det bara grönt för en vecka sedan, och nu blommar det för fullt!


I parken....... Nu väntar jag på mimosaträden - förra året blommade de vid den här tiden. Men den som väntar på något gott......Inte nog med att det kommer en hel massa nya blommor - idag kom svalorna också! Men någon bild på dem lyckades jag inte få - de är alldeles för snabba och sitter nästan aldrig stilla. Men de är här! Och därhemma i Sverige brukar de komma i slutet av april eller början av maj. Det innebär att vi får se svalorna komma två gånger i år. Det har vi inget emot........

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar