söndag 13 december 2015

Cypern! Dit och framme!


Dagen började tidigt, närmare bestämt 3.30. Då gick jag upp, innan klockan ens hade ringt. Lite resfeber kanske. Men Tommy kom upp strax efteråt, så han hade nog också lite resfeber. I alla fall hann vi både duscha, äta (lite) frukost (jag. Tommy åt mycket frukost han!) och packa ner det allra sista innan Monica hämtade oss 5.30. Så där är det ju - bor man på Rörö så får man åka tidigt för att hinna med flyget (som skulle gå 9.20), om man nu inte vill lägga en massa pengar på en hotellnatt. Det ville vi inte. Men det krävs ju också att man har väldigt snälla vänner.......Tusen tack Monica - hoppas att du hann med den planerade färjan tillbaka!


På Landvetter träffade vi broder Stefan som hade varit i Sverige en vecka. Nu skulle han tillbaka hem till Cypern och hustrun, Angela. Vilken tur att vi hamnade på samma flyg! 
Från Landvetter till Arlanda tar det 50 minuter - man hinner ju knappt upp i luften så ska man ner igen. Det gick bra - både upp och ner!


Norwegian har vi inte flugit förut, men det var helt OK!


Och snygga plan hade de........


Efter 4 timmar på Arlanda lyfte vi strax efter 14.30 och flög över Stockholms skärgård. Det var vackert! Och jag tog massor av bilder.........


Väldigt snart blev det väldigt mörkt. Resan tar drygt fyra timmar, och sova är som vanligt svårt, trots att jag blev rätt trött när vi äntligen satt på planet Stockholm - Larnaca. 
Trots att vi startade lite sent p.g.a. att några passagerare inte dök upp i tid, så landade vi strax innan beräknad ankomsttid 19.45 (lokal tid - Cypern är en timma före Sverige).  Men vägen från planet till passkontrollen var gruvligt lång, och när vi äntligen kom fram till passkontrollen var köerna oändliga! Så kan det bli när fyra plan landar i stort sett samtidigt! Alltså missade vi den planerade flygbussen till Nicosia med några minuter. Men vad gjorde det - vi satt bra där på utsidan och inväntade nästa buss som skulle gå en timma senare. Och det var ljummet, trots att klockan var mycket.........


Efter 35 minuters flygbussresa var vi framme i Nicosia och möttes av Angela och våra hyresvärdar, Angelas bror och svägerska. Sist jag träffade dem var för 27 år sedan, då jag var på Cypern på min brorsdotters barndop! Men de var sig lika - ja, kanske lite äldre, precis som jag......
Vi och vårt bagage forslades snabbt hem till Angela och Stefans lägenhet där 


vi blöds på en drink och underbart god moussaka! Vi fick nycklar till lägenheten, hyresvärdarna fick första månadshyran, Stefan fick en massa förhållningsorder om allt han måste visa oss i morgon, och sedan skildes vi åt. Men vi ses snart, om inte förr så till jul!
Sedan stupade vi.


Efter en hel natts sömn och ett par muggar kaffe mår vi rätt bra och är såå nyfikna på vårt nya hem!


Och inte blev vi besvikna! Stefan och Angela körde oss till Paralimni och lägenheten, som är jättemysig! Där gick vi igenom allt vi behövde veta och lite till. Och så åkte vi till Metro, en jättestor supermarket som ligger på gångavstånd. Men när man har så mycket att handla som det alltid blir i början så är det underbart att ha tillgång till bil med chaufför som vi hade idag.

Ska vi ha en rosa julgran? Nä - vi hoppar nog över det. Dessutom kostade den nästan 1000 svenska pengar.........


Men frukt och grönsaker förlorade vi oss i, och kom hem med massor! Nu väntar vi på jordgubbarna som kommer snart och lär vara fantastiska!


Det är inte svårt att förköpa sig här.......Så vackert! Och nästan allt är färskt och närodlat!


En lätt lunch köpte vi med oss tillbaka och åt innan Stefan och Angela åkte tillbaka hem till Nicosia och vi packade upp och kom i ordning här i Paralimni. Här kommer vi att trivas tror jag alldeles bestämt. Och en annan sak - vi har ju faktiskt balkong med havsutsikt! Kan man ha det bättre?

Nu har vi slagit oss till ro för kvällen, ätit lite och satt på oss morgonrock och fårskinnstofflor. (Det är småkyligt på nätterna här, fast dagen har varit solig och underbart skön!) Nu ska vi slappa, titta på TV på datorn (svensk TV - Stefan har fixat!) och antagligen sova väldigt tidigt..........

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar