tisdag 27 oktober 2015

Vemodigt


Så var det dags, då. I morgon lämnar vi Drömstugan för den här säsongen. De gick fort, de här sju månaderna! Vi kom i mars, och bortsett från ett par turer till Rörö så har vi varit här hela tiden. Ja, och så har vi varit på bröllop i Skåne en sväng förstås. Och i Kvarntorp några dagar..........


Nu har vi vistats rätt många timmar på varvet de tre senaste dagarna. Söndag var det upptagningsdag  - soligt men blåsigt. Igår var det kyligt och surt - inget vidare skönt väder att tvätta båten alltså. 


Men det ska göras.......


Men idag strålade solen från en klarblå oktoberhimmel, och Lelång låg spegelblank. 


Rodret skulle hem och förvaras i boden under vintern. Det behöver lite extra omvårdnad till våren - skönt att stå under tak då. Men - det är inget litet roder på en så stor båt som Skönheten. Vi fick baxa det till bilen och trixa in det med gemensamma krafter. Det var tungt, väldigt tungt! Jag hade inte tid att ta några bilder, jag hade liksom annat för mig......Ja, och så skulle det ut ur bilen och in i boden där hemma. Sedan var vi slut.


Tur att vi hade fixat masten innan vi gav oss på monsterrodret............


Sista eftermiddagsfikat på utsidan på rätt länge nu! Båten är klar inför vintern - hon ska bara täckas över, men den detaljen tar varvschefen hand om. Stugan ska göras klar inför vintern också. Det är en del pyssel med vatten och annat......En del har vi klarat av idag - resten gör vi i morgon innan vi ger oss av. Trädgården är i alla fall i ordning, allt på plats och vitlöken har kommit i jorden och alla lökar som inte tål frost har vi grävt upp. Nu hoppas vi på att de kommer tillbaka nästa år!

Det känns rätt vemodigt i kväll........

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar