söndag 11 oktober 2015

Elvakaffe


var vi bjudna på idag. Grannarna flyttar hem i morgon efter nästan ett halvår i sommarhuset, och ville träffas och prata en stund. Det ville vi förstås gärna! Så vi blev sittande både länge och väl, och konstaterade att det blir väldigt tomt här i Bön när de också försvinner. I och för sig åker vi också hem en sväng i slutet av veckan, men vi kommer tillbaka igen!


Så småningom sade vi hej då och tack för i år - lite vemodigt. Sommaren gick fort........
Vi tog en sväng till varvet och kollade läget. Varvschefen var inte där, men han hade förberett för upptagning av Skönheten - det kunde vi se. Vaggan var framtagen, och plats för masten hade han också gjort.


Så - in med alla tampar och kablar, och så är det klart för upptagning!

Alldeles vindstilla har det varit hela dagen, och sjön låg spegelblank. Det enda som rörde sig var enstaka löv på vattnet - de drev sakta in mot land.


Men kallt har det varit idag, eller så är jag ovanligt frusen. Det räcker inte med tunna jackan längre. Det känns att hösten har kommit på allvar nu. 


Men i trädgården blommar höstastrarna som aldrig förr! Och ännu har vi varit förskonade från nattfrost. Men nu är det bara en tidsfråga. Det är nog hög tid att ta upp dahlia- och gladioluslökar om vi vill ha dem kvar till nästa år. Men det känns så tråkigt - de blommar ju fortfarande........

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar