tisdag 6 oktober 2015

Alldeles för mycket höst


Gårdagen tillbringade vi på återvinningscentralen i Nolängen, c:a 3 mil bort. Eller - hela dagen var vi inte där förstås, men en bra stund. Vi hade hela bilen fullpackad med tre års skrot och allsköns konstigheter som vi hade glömt att vi hade, och nu skulle det äntligen bli tomt bakom boden där vi hade samlat allt som vi inte har vetat vad vi ska göra med. Spara? Slänga? Bra att ha, eller? 


Men eftersom vi hade glömt varför vi hade sparat det så fick alltihop åka till återvinningen. Där har de rolig personal. Och superkoll hade hon också! Det var inte lönt att försöka kasta något på fel ställe - hon hade ögon i nacken och ledde oss till rätt ställe direkt! Plastkrukor i containern för plast? Glöm det - i brännbart ska de kastas! Jahaaa.......?!


När bilen var urlastad och allt skräp avlämnat på rätt plats tackade vi för oss och åkte vidare till varvet och Skönheten. Det är dags för avrustning! Så i stället för skräp ligger det nu två stora säckar med sängkläder i den lilla Gröna. De ska med hem till Rörö och tvättas och förvaras där inför nästa säsong....... Så den lilla Gröna får jobba hela tiden. Undra på att hon inte gick igenom besiktningen - hon börjar väl bli utsliten. Men hon har faktiskt fått en del omvårdnad - i tre - fyra dagar har vi slipat och putsat de igengrodda strålkastare som besiktningsmannen anmärkte på. Och så har vi jagat han som kan fixa bromsar och sätta fast avgassystemet så vi inte tappar det! 


Idag skulle skyddet till Skönhetens taklucka sättas på, annars läcker det in, och det är inte kul. Men det är rätt högt att ta sig upp på rufftaket. Jag höll andan ett tag..... Men det gick bra! Och så fick vi med oss resten av grejorna som inte ska vara kvar i båten i vinter. Så nu ska hon bara tvättas, så är hon klar för upptagning!


Nu ligger hon där tills varvschefen vill att hon ska upp.......


Gummiflotten drog vi upp på land. Nu ligger den under tak tills nästa vår.

Inne i båthuset hittade vi den här! Det måste väl finnas lite jord där inne under stenarna antar jag.......

Idag har det varit alldeles för mycket höst. Nio plusgrader och kall vind......

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar