söndag 4 oktober 2015

Väldigt flitiga


har vi varit, hela dagen. Vi klarade av vårt stora, tråkiga projekt som vi har skjutit på hela sommaren - att samla ihop och lasta in i bilen allt skrot som vi har samlat på oss under tre år (plus en del som var kvar efter förra ägarna.) I morgon åker vi till tippen med en överlastad liten Grön bil!

Under trädgårdsrundan idag hittade vi den här - en ringblomma i potatislandet! Tommy planterade massor av ringblomsfröer i våras, och nu (!)  har ett par av dem kommit upp. Men absolut inte där vi hittade denna. Ibland undrar man hur det går till......


Det blev en alldeles strålande dag framåt eftermiddagen, och arbetslusten flödade. I landet närmast stugan blommar det fortfarande alldeles fantastiskt, blandat med nyvissnat och sedan länge dött. Men vackert är det fortfarande.


Gladiolusen, som antagligen kom alldeles för sent i jorden, slog ut på riktigt idag. I alla fall tre av fem.


Min favoritfärg - aprikos!


Höstastrarna och fjärilarna är fortfarande i full gång,


medan fackelblomstren sjunger på sista versen. Men å andra sidan har de blommat väldigt, väldigt länge.


Tommy tog tag i ett annat projekt som har hängt över oss ända sedan förra sommaren. Skönheten behöver en ny bom! Den gamla gick av på mitten förra sommaren - genomrutten! Nu hittade han en passande gran som sågades ner, drogs ut ur skogen och placerades i arbetshöjd. Nu ska den barkas och sedan ska den ligga inne under vintern. Inne i huset alltså. Det säger Tommy i alla fall. Jag vet inte, jag - ett stort träd inne i huset?


Själv började jag röja i förråden. Det behövs. Jag kom en bit på väg.............

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar