torsdag 8 oktober 2015

Nervöst


-fast egentligen inte. Idag skulle sotarmästaren komma och göra en brandskyddsinspektion. Vi var helt inställda på att få underkänt med råge. Vedspisen har sett sina bästa dagar, det vet vi ju. Hur skorstenen ser ut vet vi egentligen inte, men vi trodde att den var rätt kass och skulle behöva rivas och byggas om. Mycket jobb och stora pengar handlar det om, så vi har dragit oss för det. Vi har inte riktigt vågat elda på ett tag. Närmare bestämt har vi inte eldat sedan innan vi fick luftvärmepumpen installerad i slutet av juli. I och för sig var ju augusti varm och skön, så något extra eldande behövdes inte. Och inte behöver vi väl elda i vedspisen nu heller - vi har det varmt och skönt ändå. Men - det är ju så mysigt!

Men sotarmästaren tyckte att vår skorsten var helt OK. Spisen  - tja, lite sprucken var den ju, men den funkar fortfarande. Fast han rådde oss att skaffa en kamin istället. Vedspisen behöver ju faktiskt bytas ut, och en ny, liknande, kostar skjortan! 


Riktigt förvånade och riktigt nöjda var vi när sotarmästaren lämnade oss. Nu ska vi titta på en ny eldstad - fast inte förrän nästa vår. Men nu vågar vi elda i den gamla harven igen. Och det är mysigt kalla oktoberkvällar.........

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar