söndag 25 oktober 2015

Upptagning


Idag skulle hon upp på land, Skönheten. Sommaren är definitivt över, alltså. Bara en liten, liten sväng ut på sjön innan vi körde in mot land och väntande varvschef, som stod redo med kranen.


Dags att lossa masten helt


och där gick den loss, och sänktes ner, sakta och fint, på den framställda kärran. Nu ska den plastas in och förvaras torrt tills våren är här igen.


Så var det båtens tur då. Trots att jag har varit med om detta ett antal gånger nu så är det lika andlöst varje gång!


Men det gick förstås bra i år också! 


Där ligger hon nu. Och i morgon väntar lite jobb. Fendrarna ska in. Däcket ska tvättas. Och botten. Rodret ska hem för omvårdnad. Glykol ska fyllas på. Det är säkert en del till som ska göras. Några timmar på varvet i morgon alltså. Jag hoppas att vinden har lugnat sig då, för idag var det kallt på varvet! Tur att varvschefens mamma kom med varmt kaffe och hembakade muffins när vi var klara - tack för det!


Så har vi då gått från sommartid till vintertid, vad nu det ska vara bra för. Dagen känns plötsligt väldigt kort när solen går ner redan 16.45. Väldigt, väldigt onödigt tycker jag.......... Löven rasar, och snart är träden helt kala. Det enda som är bra med det är väl i så fall att vi helt plötsligt kan se sjön från stugan!

Grannarna, som har varit här en vecka, åkte hem idag. Nu är vi nästan ensamma i Bön. Det börjar väl snart bli dags för oss att lämna Drömstugan för i år. Fast det tar emot tycker jag. Vi får väl se .......


Nu kommer solen nästan inte upp över trädtopparna över huvud taget längre. Fast en liten solglimt lyckades en av våra eftersläntrare sno åt sig idag........

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar