onsdag 21 oktober 2015

Den lilla Gröna och ljuspunkter i mörkret


Dags att åka till bildoktorn med den lilla Gröna - igen. Närmare bestämt hade vi bokat tid på Mekonomens verkstad i Torslanda för att de skulle kolla upp en lampa som blinkade, trots att den inte ska blinka. Vi är rätt trötta på blinkande lampor och tjutande larm, nämligen.

Men inte blinkade några lampor på vägen till Hönö, inte. Vi kanske skulle avboka verkstadstiden? Men nej - det är nog lika bra att ta en koll i alla fall. Men först var vi tvungna att tanka på Hönö. 
Och sedan var den lilla Gröna död. Alldeles död. Jag ringde Falcks, där vi har en assistansförsäkring (tack och lov!), medan Tommy lyckades hitta en vänlig själ som hjälpte oss att starta med startkablarna. Vi kom till färjan innan den lilla Gröna dog. Igen. Där stod vi, längst fram i kön, som en liten grön propp. Där stod vi rätt länge. I vägen för alla andra som skulle med färjan (färjorna - det hann gå några stycken!) Men - det fanns ingen annanstans att ta vägen. 

Till slut stannade en bil framför oss och erbjöd oss hjälp att komma ombord på färjan och över till Lilla Varholmen. Det tog vi tacksamt emot! En av "färjgobbarna" hjälpte till att få oss av färjan med extrastarka startkablar, så vi tog oss till parkeringsplatsen innan hon dog igen.


Under tiden ringde bärgaren, som just då befann sig i Frölunda. Men när vi väl hade kommit till Varholmen tog det inte lång tid innan han var på plats. Att försöka starta det lilla eländet var ingen idé - det hade vi redan försökt flera gånger, men hon dog lika snabbt igen


Så den lilla Gröna fick åka till bildoktorn på en bärgningsbil. Och vi fick också åka med......


Vid verkstan lastades hon av, och vi fick låna en bil ett par timmar medan verkstadskillarna och -tjejerna undersökte vad det var för fel.


Vi åkte till Maxi i Torslanda och åt korv med bröd och försökte få tiden att gå. 15.30 skulle vi vara tillbaka för att få domen. Men - de vill behålla vår lilla Gröna över morgondagen - det verkar vara ett svårt fall.......

Men vi är väldigt tacksamma för alla ljuspunkter i dagens mörker:

Tack till dig som hjälpte oss på macken på Hönö - hon startade tack vare dig, även om hon dog igen......!

Tack till dig som stannade och hjälpte oss ombord på färjan och av igen på andra sidan - det underlättade väldigt mycket och sparade en massa tid, eftersom bärgaren slapp ta färjan över till Hönö. Vi hann nästan till vår bokade verkstadstid!

Tack till "färjgobben" som hjälpte oss att komma igång och av färjan!

Tack till bärgaren som kom och räddade oss från parkeringsplatsen på Varholmen till verkstan i Torslanda!

Tack till verkstadspersonalen som lånade ut sin bil, och som dessutom körde oss till busshållplatsen när det blev klart att vi måste ta oss hem utan vår lilla Gröna!

Tänk vad mycket snälla och hjälpsamma människor det finns!

Nu får vi vänta in morgondagen och hoppas på det bästa.........

1 kommentar:

  1. Oj, oj ...jag håller tummarna för att det ordnar sig tills i morgon. Ska in till stan i morgon med 10.45-färjan om ni vill ha skjuts!

    SvaraRadera