måndag 22 december 2014

Fjärde advent och små rumpor

 
Minsann - en adventsljusstake i receptionen! Så blev vi påminda om att det är fjärde advent idag då. Vi har väl lite problem med att känna någon adventsstämning, men det gör inget.

 
Frukost............

 
Grannflickan ser ut att ha bekymmer. Hon ville nog vara med och leka med barnen på hotellet, för hon närmade sig sakta, och till slut satt hon på golvet bredvid oss och tittade när de andra lekte. Men hon gjorde inget väsen av sig, och till slut försvann hon, lika tyst som hon kom.

 
Men nere på stranden träffade vi på henne igen, och nu hade hon hittat en kompis, äntligen!

 
Vi tog en lång promenad på stranden, säkert sådär 500 meter, ända bort till norra änden. Där är det väldigt folktomt, förutom några snorklare bland klipporna.

 
Det är lågvatten, och krabbor och andra smådjur kilar runt över den våta sanden.

 
Förra gången vi var här, för nästan två år sedan, var det här en bar, gjord i sten. Nu är det en övergiven bar.......

 
De här blommorna trivs tydligen med att växa i sand.

 
De bildade en tät matta längst upp på stranden!

 
När vi så småningom kom tillbaka till hotellet satt vår värdinna och väntade på oss med varsin kudde att ha på våra balkongstolar. Hon är en observant kvinna, hon! Hon har förstått att vi gillar att sitta på balkongen, och hon har också observerat att våra rumpor inte har så värst stora sittdynor om man säger så. Det blir hårt efter en stund.........Så nu fick vi varsin kudde! Hennes man behöver alltid en sådan, förklarade hon, och hon trodde att vi också behöver det. Och det har hon ju alldeles rätt i!
 
På balkongen satt vi skyddade från regnet, som föll större delen av eftermiddagen och kvällen. Men mellan ett par skurar gick vi ut för att fira den fjärde advent med en god thailändsk middag............

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar