onsdag 3 december 2014

Djupdykning, dregel och allvar


Dagens aktiviteter. Bilen skulle tvättas inför tre månaders stillastående. Check. Fin blev den, den lilla Gröna! Allergitabletter - ett par kartor att börja med (för Tommys myggöverkänslighet! Resten köper vi på plats....Jag håller tummarna för att han slipper infektioner och antibiotika den här gången!) Check. Vin till morgondagens middag. Check. Och sedan hade vi nästan två timmar på oss innan färjan skulle gå, så vi tog en sväng till Öckerö bibliotek, och där var det inte svårt att fördriva tiden! Tommy djupdök i Dagens Industri, medan jag dreglade över Res och Allt om Trädgård........ Och plötsligt var klockan mycket - dags att åka till färjan!


För några veckor sedan fick våra orkidéer ny orkidékompost. Det gillade de tydligen, för nu blommar de för fullt! 
En sort, med lite ovanlig färg,


och en vit, med många blommor, 


och så den där vanliga.......som är så fin!
Inte nog med det - det är massor av knoppar på flera av de övriga! Men dem lär vi inte få se, om inte husvakterna fotar dem förstås....... Men vi överlever - vi åker ju faktiskt till orkidélandet!


Så var det dags att få reda på hur det blir med Sveriges närmaste framtid. Igår meddelade SD att de skulle fälla regeringens budget. Och inte nog med det - de skulle fälla varje regering som gick emot dem när det gällde invandringen. Följden blev att statsministern tog beslut om extraval. Och det är kanske lika bra - så här kan vi inte ha det! Det är bara att tro och hoppas att extravalet rätar ut det värsta i alla fall. Och jag vill snart inte höra ordet "ansvar" igen - alla tycker att alla andra ska ta ansvar, och till slut är det ingen som tar ansvar!

Just nu är jag irriterad och upprörd och förbannad över att många, som borde vara vuxna människor, beter sig som trotsiga 2,5-åringar.....

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar