söndag 21 december 2014

Fast!

 
Det är väldigt skönt att bara kunna gå en trappa ner och få frukosten serverad när man har lust! Billigt är det här också - betydligt lägre priser än vi blev vana vid i Khao Lak! Och så har de Thailands bästa bröd - nybakat varje dag!

 
Och alltid händer det något på utsidan! Idag reparerades den här lilla bilen - styrd med en fjärrkontroll. Rolig leksak!
 
 
Det händer en del på och omkring den här stranden. Fullt med affischer på anslagstavlan!

 
Fina nålningar på husen och roliga skyltar hittade jag överallt när jag vandrade den leriga och knappt framkomliga grusvägen upp till stora vägen.

 
Det var dags att fylla på reskassan lite. Och en bankomat hittade jag, inte alltför långt bort. Och den funkade dessutom.

 
Efter att ha uträttat det tråkiga men nödvändiga var det skönt att komma tillbaka till stranden igen.

 
Lite molnigt och disigt, men varmt, varmt!

 
Den här hittade jag i bokhyllan på Best House när vi kom häromdagen. Nu är den utläst, och jag älskade den! Läs!

 
Ikväll hade vi planerat att gå upp till stora vägen och äta på en restaurang som jag hittade tidigare idag. Men först blev vi sittande på balkongen en stund, precis som vanligt. Sedan blev det inte alls som vanligt. När vi var klara att gå insåg vi att det kunde vi glömma på en stund. Vi var utelåsta på balkongen! Och det var kväll, och all personal som brukar gå förbi under dagarna hade slutat jobbet och gått hem. Alla som bodde i rummen nära oss hade gått ut för kvällen. Jaha - så vad skulle vi göra nu? Fast på balkongen på andra våningen! Tur att det är varmt då, ifall vi skulle få tillbringa hela natten här......... Tommy hade funderingar på att binda ihop vad vi hade i klädväg och hissa ner mig, men den idén fick han släppa. Det är stengolv därnere........
Det gick väl en timma innan grannen på ena sidan kom upp till sitt rum - ägarnas dotter som är här på besök! Hon fattade genast vad det var frågan om, hämtade huvudnyckeln i receptionen och räddade oss!
När vi kom ner hade ägarna rätt roligt åt oss. Men det bjuder vi på! Fast tydligen är vi inte ensamma - det här händer titt som tätt förklarade de. "Lägg inte på säkerhetskedjan på insidan dörren bara - det blir det lite besvärligare om det skulle hända igen...." Fast det kommer nog inte att hända igen.........
Och sedan fick vi äntligen mat! (Det tyckte våra värdar var det värsta av alltihop - "ni måste ju vara hungriga!")

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar