torsdag 7 november 2013

Check!


Så - i morgon åker vi från hemmet i Gustavsfors till hemmet på Rörö! Hur länge vet vi som vanligt inte - det ger sig. Men nu börjar kylan komma smygande, så det gäller att bestämma sig - ska vi lägga Drömstugan i malpåse "på riktigt", dvs stänga av allt och låta den frysa, eller ska vi lämna lite värme på? Vi kom fram till att vi nog ska låta lite värme vara på, för vem vet - snart är vi kanske här igen. Åtminstone till jul…….

Så det var en del att göra idag. 
Askhinken tömd - check!


Och altanen rensopad från alla dessa löv, och glykolen framletad (ska hällas i toalett, tvättställ och diskho innan vi åker) - check!


Det sista skräpet uppeldat, och "eldstaden" undanställd - check!


Brunnen kollad så allt är OK - lite vatten som inte borde vara där, men ingen fara. Och en liten groda som inte alls borde vara där, men honom lyckades vi inte övertala att komma upp. Check!


De sista lövhögarna uppkrattade (resten får ligga till våren) - check!


Brevlådan kollad - ingen post eller reklam - check!


Massor av ved inburen till spisen - nu har vi torr fin ved när vi kommer tillbaka - check!


Och så en sista koll på båten som ligger väl skyddad under presenningar - check!

Nu är det mesta packat och klart inför morgondagen. Det känns alltid lika trist, det där packandet varje gång…..I morgon återstår bara att stänga av pumpen, släppa ut allt vatten i ledningarna (och inte glömma glykolen!), låsa uthus och Drömstuga och köra söderut - mot Rörö!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar