torsdag 14 november 2013

De tre musketöserna…..


….det är vi det - Yvonne, Monica och jag! Ända sedan vi träffades i Thailand på Malee Garden i mars 2011 och tillbringade två fantastiskt roliga veckor tillsammans har vi hållit kontakten och träffats, med ojämna mellanrum. Ofta har våra träffar inte planerats särskilt noga, utan det är mer "är ni/du hemma? Ska vi ses?" Så även den här gången. Måndag: När kan du komma? Tisdag: Är ni lediga på onsdag? Onsdag: Träff! 


Yvonne kom till norra skärgården tidigt på onsdag morgon, och jag hämtade henne vid Hönöfärjan. Vi tog en sightseeingtur innan färjan till Rörö skulle gå, först på Hönö. Här på Hönö Klåva, med utsikt mot Fotö.


Friska vindar blåste det…...


Men det hindrade oss inte från att vandra runt och beundra fortfarande färggranna trädgårdar.


En fika på Nimbus på Öckerö


där sjöräddningen verkade ha någon sorts övning i gästhamnen.


Fortfarande hade vi gott om tid innan färjan skulle gå, så vi tog en liten extratur på Hälsö också. Vilken fantastisk utsikt där uppifrån berget!


Där har Yvonne lekt som barn. Världen är liten ibland…..


Vid lunchtid var vi på Rörö, och sedan blev det många, många timmars prat, mat och vin! Både Yvonne och hennes JT och Tommy och jag ska åka till Thailand i vinter, så det blev förstås en väldig massa Thailandsprat, både om minnen och om förväntningar inför vinterns resa. Monica blev väldig sugen…..Men det är bara för henne att ta första bästa resa fram emot slutet av februari kom vi fram till!


Dagen blev till sen natt innan vi äntligen kom i säng.


Innan Yvonne gav sig av efter lunch blev det förstås en promenad till västsidan! Vinden var pinande, och Ersvan håller på att svämma över alla bräddar, men skönt var det i alla fall!

Så skildes vi åt igen, men till våren, efter Thailand, är det Monicas och min tur att åka till Trollhättan och hälsa på den tredje musketösen…….


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar