lördag 2 november 2013

Allhelgonadag


och vilken fantastisk novemberdag! Tänk om alla dagar denna månaden kunde vara så här - då skulle jag nästan kunna tänka mig att gilla november - lite grann i alla fall!


Vi lovade de utflyttade och de hemflyttade grannarna att titta till deras hus då och då när vi är här. Visst - det kanske är dags att åka hem snart igen, om inte annat för att sätta på vinterdäcken (det börjar bli hög tid för det), men vi har haft att göra, och vi har svårt att lämna Drömstugan. Fast vi kan ju alltid åka tillbaka, precis när vi vill!

Jag tog en sväng till båda grannhusen för att se så att allt var OK. Det känns extra viktigt nu, för i affärens förråd var det inbrott häromdagen, och lite andra incidenter har det också varit här i lugna Gustavsfors.


Men allt var som det skulle, både här


och där!


Tyst och stilla är det omkring oss nu - vi är ganska ensamma här i Bön. 


Inga älgar har vi sett på länge nu - undrar om de fick sätta livet till i älgjakten? Idag jagades det här igen - vi hörde skott på ganska nära håll.


De enda djur vi ser nu är en och annan kråka. Och så hör vi hackspetten som håller till bland våra träd.



Tommy höll på med det sista av vindisoleringen medan jag gick min kontrollrunda. Och äntligen, äntligen är allt färdigt! Så resten av eftermiddagen städade vi bort allt skräp som har samlats under arbetets gång, lade upp överblivet virke på vinden (som numera har ett golv och kan fungera som förvaringsutrymme - underbart, för det behövde vi!) och avslutade den ljusa delen av dagen med att kratta lite mera löv…….


Mina systrar var på minnesgudstjänst idag på eftermiddagen och gjorde helgfint på graven. Tack för bild från dagen


och kvällen! Så fint det blev!

i kväll skickar jag en extra tanke till mamma och pappa, och tänder ett extra ljus…….



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar