måndag 28 oktober 2013

Stormvarning och vedtjuv



Lugnet före den beryktade stormen? Innan det hela skulle braka loss framåt seneftermiddagen/kvällen passade vi på att göra lite nytta. Igår fick vi hjälp att få hit byggsågen, så det var bara att sätta igång! Tidigt var vi uppe också - väckta klockan 7 av Luna! Hon brukar vara en ganska morgontrött hund, men inte idag! Hon kanske fortfarande har sommartid i kroppen.......
Luna kan vi ha lös på utsidan - hon försvinner inte iväg någonstans. Bamse däremot - han är en rymmarhund, så han fick vara kopplad i ett långt rep. Men han verkade inte ha något emot det utan låg lugnt och gnagde på sitt jättelika älgben.


Luna gillade inte sitt älgben. Hon föredrog att nosa sig igenom hela tomten, och däremellan rusa som en galning mellan oss!


Bamse tittade på i bengnagarpauserna och morrade varnande när Luna kom för nära honom och hans ben.


Hela den stora högen med grova grenar tog vi oss igenom idag, då och då i hällregn! Såga och klyva och slänga allt i en hög intill förrådsväggen - det tog en stund. Luna trodde att det var en ny rolig lek, och att alla färdiga vedträn var hennes!


Hon hämtade det ena vedträt efter det andra, gnagde en stund på dem för att sedan lämna dem och hämta nya! Nu har hon spridit ut vedträn överallt i trädgården, så när hennes matte kommer för att hämta henne har hon lite jobb......


"Min" nya vedhög - min nya rikedom!

Och nu är det kväll, och fortfarande vindstilla.........





1 kommentar:

  1. Vad bra att ha ved när kylan kommer!! Stormen kom av sig.. blev bara lite mer vind en stund på ön..

    SvaraRadera