tisdag 29 oktober 2013

Lugnet efter stormen?


Den omtalade stormen Simone missade oss. Inte minsta vindpust kände vi av under kvällen eller - för den delen - natten! (Fråga mig, som var tvungen att gå ut med hundarna mitt i natten! Så går det när man äter älgben.....) Idag var det aningen blåsigare, men lite blek sol och på det hela taget en riktigt skön dag sent i oktober. Blommor är det rätt ont om nu, men oj så vackra fröställningar man kan hitta!


Vi tog en promenad med hundarna bort till "Hölan" - ödegården. Luna sprang och sprang och sprang, vände på en femöring och sprang åt andra hållet! Stackars Bamse fick nöja sig med koppelpromenad, han.


En helikopter svävade alldeles över våra huvuden en stund, men hundarna brydde sig inte. Troligen kollade den el- och telefonledningar trodde Tommy.


Vackra fröställningar hittade jag på hemvägen också......


Efter en och en halv timma var vi hemma igen. Bamse tyckte att det räckte med promenad och lade sig tillrätta med huvudet på en solig sten. Där låg han både länge och väl. 
Vi staplade veden som vi sågade och klöv igår, medan Luna gjorde sitt bästa för att sabotera det hela genom att knycka så många vedträn hon kunde och strö ut dem över tomten! Gårdagens roliga lek upprepades idag alltså! Och knappt en enda bild lyckades jag ta på den där vildhunden idag


för hon var på väg hela tiden! Utom när hon gnagde på vedträn.....


Lite kantareller fick vi med oss hem, förresten!

Nu har vi alla, både två- och fyrbenta, sjunkit ihop i var sitt hörn, rätt trötta efter dagen (och natten.....)

1 kommentar: