tisdag 8 oktober 2013

En STOR dag!


Lite huvudvärk har vi väl haft när det gäller hur vi ska få ut alla oflyttbara björkar ur skogen. Som jag sagt tidigare - vi rubbar dem inte! Igår ringde Tommy grannen och frågade om han kunde hjälpa oss. Och visst - han skulle komma och titta på eländet.


Idag kom han, klockan elva. Han tittade runt i skogen, planerade i huvudet hur det skulle gå till (tät skog och hur mycket sten som helst - lätt är det absolut inte!) Sedan gick han och hämtade traktorn. Vi stod som fån och fattade ingenting - vi hade trott att kanske, kanske kunde han hjälpa oss i vinter när marken var frusen och det kanske gick lite lättare att ta sig fram.


Men han satte igång direkt! Fast först fick han såga sönder en kullfallen gran som låg tvärs över stigen. Och så fick han röja lite kvistar och småträd för att komma fram där det inte ens fanns en liten stig - bara träd, snår och sten!. Tur att han har allt i traktorn som kan tänkas behövas. Fast å andra sidan - det här är vardagsmat för honom! 


Vi var grymt imponerade! Vi hade fått slita i flera år tror jag för att lyckas med det här. Om vi nu inte hade stupat under tiden förstås........


Men han lyfte jättestockarna med gripen, lätt som en plätt, och placerade dem lika lätt på kärran


för vidare befordran in på tomten! 


Det var rätt många stockar - skogen vid sidan av tomten liknade mest ett plockepinn!


Men nu är alla på plats! Det tog honom tre timmar, från det han var här och kollade läget tills allt var på plats! Vi kan knappt tro det fortfarande.......... Tänk att ha så snälla grannar som vi har - det är fantastiskt! 
Nu har vi jobb framöver. Alla stockar ska sågas till kubbar, klyvas och staplas. Jag tror att vi får bygga ut vedboden.....Men det är ingen brådska - vi tar lite i taget. För redan nu har vi färdig ved så vi klarar oss över vintern. Och förresten ska vi ju till varmare trakter ett par månader.......


Det finns nog inget som är mer värt att firas med en flaska bubbelvin än den här stora dagen.........

3 kommentarer:

  1. Underbart - jag förstår att ni är glada! Det hade tagit tid för er annars detta jättejobb!
    Kram till er båda <3

    SvaraRadera
  2. Björkved är den finaste veden, grattis!!!

    SvaraRadera
  3. Vad härligt att få hjälp med tungt skogsarbete!

    SvaraRadera