torsdag 7 juni 2012

Makrillfiske?


En riktigt lång tur blev det idag. Eller, kanske inte så lång om man skulle mäta upp den i meter eller steg, för sanningen att säga satt vi länge högt däruppe på berget och tittade ut över havet.


Flera båtar låg därute, stilla eller under sakta gång. Då kan man misstänka ett de är ute efter makrill. 


 Den kanske har kommit in nu, tillräckligt långt för att man ska kunna gå ut och göra ett försök! Vi får nog fjäska lite med Per-Erik, som har fått sin båt i sjön - den ligger där nere i hamnen och bara väntar på att bli använd! Tommys skönhet ligger ju kvar där uppe i Dalsland. Och där får man ingen makrill inte..........


Stilla och fint var det - perfekt makrillfiskeväder! Men jag fick roa mig med annat - hitta vackra saker att fota, som det här till exempel..........


Eller detta...........


Synd att jag inte fick se de gula liljorna vid Ersvan när de var som vackrast- de är nästan helt utblommade redan. Så går det när man lämnar Rörö för några dagar - man missar en del. Men det gör man ju å andra sidan hela tiden här i livet......... Nu väntar jag på att de första kaprifolblommorna ska slå ut - de blommar länge! Och två gånger ibland! 


Myrperspektiv på Et........


Här på Rörö röjs det så det står härliga till nu! Grace-projektet är i full gång, och man känner knappt igen sig på vissa ställen, så annorlunda ser det ut. Fast Tommy känner igen sig. För i hans barndom var det så här det såg ut - öppna landskap!


Så tog jag en vattningstur - jag är ju blomvaktare! Och tydligen har jag lyckats hålla blommorna vid liv och lite till - så här vackert blommade liljan! Hoppas att den klarar sig tills ägaren kommer hem...........1 kommentar:

  1. Halloj vilka dejliga foton! Ängsyran eller kaffebönan som man sa då man var barn är verkligen fin i sina kläder till gräset.
    Vilken praktfull mönjelilja! Du har verkligen gröna fingrar! Trevlig helg!

    SvaraRadera