söndag 10 juni 2012

Flytt - igen!


Man skulle kunna tro att jag har flyttat färdigt på ett tag, efter två flyttningar på ett år. Men - den här gången var det faktiskt  inte jag som skulle flytta, utan Tommys Johanna. Såklart att pappa och jag ställde upp


och bar! Och bar och bar och bar.........tre halvtrappor är inte så där jättemycket, men det känns i ben och rygg och faktiskt hela kroppen efter ett antal gånger upp och ner!


Planering och organisering och arbetsledning............


"Kom igen - snart färdigpackat!" Ingen rast och ingen ro..........Och regnade gjorde det också - hela tiden! (Ibland bara lite, och för det mesta mycket!)


Till slut var vi framme i Lödöse, där  Johannas hela hem ska förvaras tills hon kommer tillbaka från Åland till Göteborg frampå höstkanten. Förhoppningsvis har det ordnat sig med nytt boende då. (Ingen som har en liten lägenhet i Göteborg med omnejd till övers???) Och där gjorde vi om det hela igen, fast omvänt. Vi lastade ur alltså..........


En av OKQ8:s största kärror hade vi lyckats dra hela vägen från Kortedala till Lödöse i ösregn utan fungerande blinkers! Eller - vi och vi - det var Tommy som körde - vi andra bara åkte med, i ösregn genom stora vattenpölar längs vägen! Det kändes ganska skönt när vi äntligen var framme  - "nu står vi stilla"! Jag drog en lättnadens suck!
Den lilla gröna fick bekänna färg vill jag lova! En sådan liten bil borde inte kunna dra en sådan stor och tungt lastad kärra, men det gjorde hon!


Lunch fick vi när vi kom fram, och  vackra mångfärgade lupiner kunde vi njuta av när vi tog en paus för att hämta andan mellan kartongerna,


och lönn, gullregn och någon slags ädelgran fanns också att vila ögonen på innan vi gav oss av tillbaka till Göteborg för att lämna tillbaka "åbäket" där den hörde hemma (kärran alltså). Johanna och Matti lämnade vi åt sitt öde (dvs flyttstädningen!).


Men Johannas blommor tog vi med oss, så nu har de fått ett nytt hem i alla fall! Kaffeblomma och olivträd - det sistnämnda något spretigt och på fallrepet........Jag ska försöka klara att hålla dem vid liv och få dem att överleva och förhoppningsvis må bra, men jag tror att jag behöver konsultera en expert på olivträd (hallå sonen - är du där?)............

2 kommentarer:

  1. Då har ni alltså fått bekänna färg idag - duktigt gjort! Men vad gör man inte för "ungarna" - dom får ju snart ta hand om oss!

    SvaraRadera
  2. Vet precis vad det innebär, kommer ihåg 2003. Fredrik fyttade 1 september till en lägenhet på andra våning utan hiss,Sara flyttade 1 oktober till en lägenhet på tredje våning utan hiss, och vi flyttade hitut 1 november. Detta var 2003, men kommer ihåg varendra steg.

    SvaraRadera