tisdag 21 juni 2011

Betraktelser vid sommarsolståndet


Idag, den 21 juni, är det sommarsolståndet. Årets längsta dag - och kortaste natt. I Göteborg gick solen upp 04.11 (jag var faktiskt vaken då, men det var mulet.......) och ner 22.16. Förr var det midsommarafton den här dagen, men nu är det ju bestämt att midsommarafton ska infalla på en fredag, så vi får vänta några dagar till på den dag som borde vara nationaldagen om vi nu absolut ska ha en sådan. 



På Rörö ska  boulebanorna göras fina till midsommar (och dessutom infaller Rörödagen en vecka senare - då är det bouleturnering från morgon till kväll, så ogräset måste bort!)



Lite sol blev det ändå idag. Då kom stora åkgräsklipparen med kärra från Öckerö, och hela stora gräsmattan, inklusive uteplatserna, blev midsommarfin. Det finns inte mycket som luktar somrigare än nyklippt gräs, ända upp till andra våningen i gamla skolan!



En kråka hade det väldigt jobbigt här utanför idag!



Han hade hittat en plastkaffemugg som han ihärdigt försökte få med sig. Den verkade besvärlig att flyga med, och han fick inget riktigt grepp, utan tappade den hela tiden och fick börja om från början. När han äntligen lyckades få ett bra tag och flög iväg med den (vart skulle han, och vad skulle han ha den till, undrar jag) så kom en skata och försökte ta den ifrån honom. Det blev snudd på slagsmål där i luften..... Till slut försvann både kråkan, skatan och plastmuggen och jag fick inte se hur det hela slutade.



Idag gal göken i väster - hela dagen nästan utan uppehåll! Ett gott omen för resten av året?


Jag vill stanna tiden nu - det får gärna vara sommarsolstånd ett bra tag till............

5 kommentarer:

  1. Vill inte fatta att det vänder nu!!!! I mitt sinne börjar sommaren vid skolavslutningarna och midsommar! Håller HELT med dig... Nationaldagen ÄR midsommar!!!
    Kramar

    SvaraRadera
  2. Sommarsolståndet...jag vägrar tro på att det vänder nu. Sommaren har ju precis börjat...eller hur?

    SvaraRadera
  3. Jippi...nu kunde jag kommentera...testade med chrome!

    SvaraRadera
  4. Den enda vändning jag har har lust att tänka på är till varmare och skönare väder. Jag fryser!

    SvaraRadera
  5. Ja nu får vi hoppas på en solig och varm sommar efter dessa blåsiga och kalla dagar.. /Madelene Ryberg

    SvaraRadera