tisdag 3 maj 2011

Man kan inte få allt!


Eller kan man det? Efter närmare 2 veckor med vår - eller nästan sommar - gick vi åter till det mer normala tillståndet - nästan vår! Det vill säga: Redan igår sjönk temperaturen sådär en 10 grader och en kall vind fick mig att ta på långbyxor och jacka igen.



Idag snöade det när jag åkte hem från jobbet, och temperaturen hade sjunkit ännu mer. Strax över 0-strecket klockan 6 i morse............. Men ute i bergen blommar förvildade fruktträd



och triften har också börjat blomma! 



Ja - det mesta har stora knoppar och är på  väg att slå ut. Nu väntar jag på syrenerna, och det dröjer inte länge till. Då är det som allra vackrast här ute, när syrenerna just har slagit ut! För att inte tala om doften!



Men ett par tre veckor till lär vi nog få vänta på det! Tills vidare njuter jag av bilder från en fantastisk, solig och vindstilla valborgsmässoafton uppe i bergen............



Fast lite orolig är jag för min tomatplanta - undrar vad den gillar hagelskurar - som idag? För säkerhets skull fick den flytta in i lä under tak. Och tur var det väl att jag inte satte ut alla chiliplantor jag fick i fredags - de får stå kvar inomhus ett tag till, för de gillar definitivt inte kyla!

3 kommentarer:

  1. Med andra ord...typiskt vårväder!

    SvaraRadera
  2. Vilka underbara bilder du tagit.
    Hoppas att allt är bra med dig.
    Kram ulla

    SvaraRadera
  3. Å nu hoppas vi att det blir varmare igen till helgen!! :9

    SvaraRadera