fredag 27 maj 2011

Konstigt väder


har det varit de senaste dagarna.Häromdagen blåste det halv storm tror jag - det var i alla fall en kamp att ta sig fram emot vinden.Fantastiska kvällshimlar har det också varit.Idag var förmiddagen riktigt solig och fin - shortsväder såg det ut som. Så jag tog med mig kaffet och boken och gick ut. Och oj så fin grannarnas uteplats har blivit! Eller - blivit och blivit - de har minsann slitit hårt med den i flera veckor nu! Men nu är den i det närmaste klar, och jag är djupt imponerad! Sådär fin skulle jag vilja göra min uteplats också! Men det känns väl inte som om det är lönt att lägga ner så mycket jobb nu när jag snart ska flytta.......Och dit jag kommer behöver jag bara slå mig ner och njuta på en alldeles färdig och fin uteplats...........Jag var ju tvungen att kolla hur mina odlingar hade klarat storm, regn och lite sol! Och jodå - busktomaten har överlevt, även om den såg lite medfaren ut. Men första tomaten är på gång"Chilin - ja, alla sex plantorna såg väl inte alldeles friska ut. Men den här blommade fint - Blue Christmas heter den. Undrar om frukterna blir blåa också? Troligen........Fresian har fått knoppar!Jalapenofrukten har vuxit till sig riktigt bra!Men oj! En till! Den har jag inte sett innan!Och min afrikanska Marguerite blommar för fullt!

Jag kände mig ganska nöjd efter den inspektionen. Men vädret fortsatte att vara konstigt, så det blev ingen lång stund på utsidan med kaffe och bok idag. Det drog kallt om bara ben, så det kändes som om det var bäst att dra sig inåt. Och det var väl bra att jag gjorde det, för strax efteråt öppnade himlen sig...........


3 kommentarer:

 1. Godmorgon Anne-Marie vilka underbara foton de på jalapenon är som tagna ur en naturbok. Vika färger!

  Kul att se vad mycket matnyttigt du får plats med för vad jag förstår aä din täppa inte så stor. Jättefint de har på sin uteplats. Så där fina var våra plattor också förut, i förrfjol gjorde vi ordning dem men nu är de fulla av mossa igen. Det är det värsta med sjösten i den här miljön.

  Ha det gott
  Kram Ingela

  SvaraRadera
 2. Å jag som var lite mallig över min enda chiliblomma...men du ska väl vara värst! Grannarnas uteplats blev ju kanonfin!

  SvaraRadera
 3. Så fina växter du odlar!

  SvaraRadera