lördag 21 maj 2011

Vinterhatarklubbens vårmöte del ett...........


OK - allt klart! Städningen - check. Maten förberedd - check. Och det viktigaste - symbolen för vår och nästan sommar: Syrenbuketten plockad och placerad på hedersplats! 
Det var dags för Vinterhatarklubbens vårmöte som i år ägde rum på Rörö, mitt i syrentid dessutom! Sådant kräver noggrann planering vill jag lova! 
Inte alla kunde komma, särskilt inte de med barn i skolåldern - då lär den här månaden vara en av de värsta på hela året har jag förstått (själv har jag glömt hur det var - det var så längesedan jag hade barn i skolåldern. Nu har mitt barn barn i skolåldern............) Men vi var ändå 6 kvinnor i vår bästa ålder och med livet framför oss som samlades den här fredagskvällen. Och solen sken! Och det var vår på väg mot sommar! Och vi hade alla överlevt den värsta vintern på många år!Även välkomstdrinken var vårig, med isbitar med syrenblommor i. De går ju att äta också! De smakar i och för sig inte så mycket, men vackert är det!Bordet dukat och klart - dags för förrätt: Melon med Brie, fetaost och valnötter. Och så lite fikonbalsamvinäger på toppen.......... Det gick ned.........Trerätters är det alltid på våra möten - mat är en av livets höjdpunkter. För det mesta brukar vi ha knytkalas, men den här gången stod jag för all tillagning (till min stora glädje, jag som älskar att laga mat, och särskilt till det här gänget!). Och samtliga var lyriska över saltbakad lax med apelsin och saffran, pressad potatis, sås och sallad (med lite fikonbalsamvinäger - min nya passion som ni kanske förstår.......)Rätt nöjda och mätta - vi var tvungna att ta en paus och gå ut en sväng..........................till lillstugan, där systrarna skulle sova så småningom. Lika bra att bädda och fixa till nu....... "och snarkar du så får du sova på utsidan"! Så var det dessertdags - Gino med glass! Det blev väldigt lite över........På vårmöte har vi varken dagordning eller protokoll som på årsmötet på hösten, men det hindrar ju inte att man kan planera lite. Så vi planerade inför vårt 25-årsjubileum nästa år. Sist vi träffades var en Cypernresa på tapeten, men det känns som om det blir lite svårt att få ihop medlemmarna under sportlovet. (Många av oss är lärare och det är den veckan som är aktuell i så fall. Dessutom är det svindyrt att åka utomlands under sportlovet!) Men en helg på något trevligt spa kanske? I januari, som är årets värsta månad (tyckte en del av oss i alla fall)?

Tja - vi får väl fortsätta att fundera och ta ett beslut på årsmötet i september.........

Kvällen blev till ganska sen natt innan vi äntligen kom i säng - men vi ska ju uppleva lite i morgon också innan alla åker hemåt.
Så - fortsättning följer...............

2 kommentarer:

  1. Ser mycket gott ut. Oj, 25-års jubileum jo ja tackar!

    SvaraRadera
  2. Kära Marie-Anne!
    TUSEN TACK för senast! Såå lycklig man kan vara som får vara med om ett sådant dygn. Att se Din blogg är som att få uppleva kvällen en gång till. Det är bara de glada skratten man inte hör! Vi har såå trevligt, så det kan ingen annan ana.Och såå god mat! Du är duktig Marie- Anne! Många kramar Lena

    SvaraRadera