tisdag 10 maj 2011

Är jag riktigt klok?


Uteplatsen såg bedrövlig ut. Gräset växte nästan över mina stackars blommor och plantor, maskrosorna började ta över alltmer, och i förrådsfönstret stod alla chiliplantorna och såg ut att längta ut i solen! Ibland är det bra att jobba nätter tänkte jag. Då hinner man en massa på dagen innan det är dags att ge sig iväg. Fast det var väl inte den allra bästa dagen jag valde för ett sådant jobb - göra i ordning uteplatsen! 22 grader i skuggan är underbart - mitt i solen är det minst 45! Och mitt i solen höll jag på i närmare 4 timmar - klippa gräs med häcksax, kratta och bära bort, bära upp och ut och plantera om de stackars chiliplantorna i stora krukor och kasserade hinkar, ge bort några till grannarna (jag får inte plats!) som för övrigt solade och fikade på gräsmattan en bit bort. Det kändes väl så där........... Men mina grannar är snälla - de bjöd mig också på en kopp kaffe, så jag fick lite nya krafter! Bära vatten från lägenheten på andra våningen (i flera omgångar!) fick jag också göra. Alla växter var törstiga, och det var jag också!Och 4 timmar senare såg det riktigt hyggligt ut! Fast rygg och knän protesterade mot den omilda behandlingen. Ett ganska enkelt sätt att skaffa sig ryggskott....... Fast hittills har jag klarat mig! Nu är det bara att hoppas på att chilin - en massa olika sorter - klarar utflyttningen i  sol och havsluft.............


7 kommentarer:

 1. Åh så fint du har gjort...och tack för chiliplantorna...lovar att vårda dom väl

  SvaraRadera
 2. Jag avundas dig din energi. Idag har jag bara degat i värmen! Nu behöver dina plantor och naturen regn!
  Och jag med, för jag har massor av "grejer", som väntar på att bli gjorda... Fast ingen uteplats.

  SvaraRadera
 3. Nästa gång får du hämta vatten inne hos oss istället ju! Eller så fixar vi en nyckel till den där vattenposten i ditt bås så kan vi ta vatten där allihopa! Om det är okej för dig (är ju som sagt ditt bås)!? :o Annars finns det i källaren hos grannarna med!

  SvaraRadera
 4. Så fint du har gjort Marie-Anne...

  SvaraRadera
 5. Oj du är flitig som en myra!! Fint blir det!
  Kan du inte skicka ner en spann från din våning med ett rep?? Barnen hade älskat en sådan lösning för allt möjligt som behöver hissas upp och ner.. så varför inte? Fast vattenposten låter väl som ett smartare val!

  SvaraRadera
 6. Visst känns det skönt då man har gjort det där som behövs för att man riktigt ska kunna koppla av. Då blir det t.o.m lättare att gå till jobb då man vet att inget väntar då man kommer hem :-)

  Ville inte passera obemärkt förbi utan att lämna ett synligt fotspår.

  Ingela från Åhus

  SvaraRadera
 7. Monica: ingen orsak - vårda dem väl!
  Doris: Det är tillåtet att dega - det är inte så ofta jag får sådana ryck ska du veta!
  Madde: Klart vi måste fixa vattnet i "mitt bås" så alla kan ta där!
  Gittan: Tack! Välkommen på en fika någon dag...
  Madelene: Ovanstående (fikat) gäller dig också!
  Ingela: Alldeles sant! Jag kom ledbruten och nöjd till jobbet igår kväll! Välkommen hit förresten!

  SvaraRadera