tisdag 5 september 2017

Sur


Ja, inte bara jag. Hela världen är rätt sur, för andra dagen i rad. Det regnar och regnar. Och ja - jag vet att det behövs, för vi har (i alla fall här hos oss) haft en otroligt torr sommar, och till och med i Lelång, vår stora sjö, lär vattenståndet vara en halvmeter under det normala. Så visst är det bra...... Men fy så trist! Gå ut någon längre stund är inte att tänka på - man blir dyngsur i fint strilande duggregn!
Sur blev jag också när jag fick se våra buskar med smällspirea som vi köpte på försommaren som har växt och blommat alldeles fantastiskt!


I natt har rådjuren repat av en hel massa! I alla fall tror vi att det är rådjur, för älg tror vi inte på - då hade vi sett spår! 
Förresten - sur är nog inte rätt ord, snarare ledsen. De var så fina! Och visst - de kommer kanske tillbaka till våren. Men det gör rådjuren också........

Vad gör man? Skaffar ett elstängsel som är två meter högt?


Mera elände: Grävlingen har varit här och grävt upp halva gräsmattan. Och en del av potatislandet. Fast potatisen lämnade han ovan jord, så den fick vi räddat som tur var. Men tanken var väl att den skulle ligga kvar i jorden ett tag till........

Och vad gör man åt grävlingar?


Allt slokar idag. Flox och drakmynta börjar ge upp. Det är tur att höstastrarna är på gång, och att ettåringarna blommar lika flitigt som de har gjort  flera månader!


Utetomaterna är på gång, nu när de otäcka larverna är väck! Ja, det verkar faktiskt som om vi lyckades hitta alla och oskadliggöra dem! Fast de som klarade sig blir väl grönsaksflyn och lägger nya ägg nästa år.... Men då ska vi ha koll!


Helt rätt att elda i vedspisen idag.........


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar