torsdag 14 september 2017

På fallrepet......


Det är nog de sista blåbären och hallonen!


Det regnar och regnar, och allt blir dyngsurt. Jag borde väl vara glad, eftersom den så kallade våren och sommaren har varit torrare än på många år. (Och kallare också för den delen.....) Och visst - lite glad är jag - kanske. Men nu börjar jag bli innerligt trött på dessa störtskurar som mer liknar tropiska skyfall  (fast väldigt mycket långvarigare än det vanliga stillsamma svenska höstregnet)!


Det mesta är på fallrepet. De sista blommorna kämpar på, men väldigt snart är det slut, och dags att klippa ner så man slipper se eländet.......


Höstgullriset brukar vara fantastiskt vackert. Inte i år. Det hänger, tyngt av skyfallen. Det försöker resa sig mellan varven, men då är det någon som står där uppe och häller ner ett antal nya hinkar med vatten, och så rasar det mot marken igen. 


Tur att det inte regnar in i stugan i alla fall! Idag hämtade vi beställda skaldjur i fiskaffären i Bengtsfors. Nu kokas de inför morgondagens skaldjursfest med våra grannar!


De enda som fortfarande trotsar det eländiga höstvädret är höstastrarna - de har just börjat blomma! Vi får väl se hur länge det varar innan de också går under.........

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar