söndag 6 mars 2016

Vårspaning på Cypern


Ja, för nu är det vår här! Den kommer i mars, och nu har det varit mars i flera dagar. En del cyprioter är lite mer lättklädda, men många går fortfarande i täckjacka, mössa, vinterstövlar och till och med vantar, trots att termometern går över 20-gradersstrecket. T-shirt och shorts? Då kan man vara alldeles säker på att det är en turist! Vi gick ut på vårspaning med shorts och tröja för säkerhets skull. Hela förmiddagen tillbringade vi på balkongen i nästan inga kläder alls, men när det var dags att gå ut hade det mulnat på lite,och vinden friskade i. Men kallt? Absolut inte!


Vi gick förbi grannen Nick och hans söta och glada hund.


Utanför Nicks växer det här! Hit har jag varit på väg för att ta en bild i flera dagar nu, och idag blev det av. Nick grävde upp en liten tuva som han tyckte att vi skulle ta med hem. "Tror du att de trivs i Sverige då?" Det är klart, tyckte Nick - alla är väl trevliga där.........


De här små blå har i och för sig blommat hela tiden sedan vi kom, men nu har de exploderat


och det har dessa också!


Träd och buskar börjar slå ut


och citronträden, som fortfarande bär frukt, har också börjat blomma igen! Snart blir det väl nya citroner då........ När jag googlar får jag veta att citronträd ofta har både frukt och blommor samtidig, och att frukterna alltså kan skördas i princip hela året!


Nedklippta träd börjar skjuta nya skott - 


- titta bara på fikonträden - nya blad!


Hos grannen på första våningen blommar det för fullt. Vita pelargoner.......


Han kommer hit och vattnar då och då på helgerna. Fast inte den här helgen. Jag kanske skulle ge dem en skvätt?


Nedanför vår balkong växer ett träd, som har varit rätt kalt sedan vi kom hit. Häromdagen upptäckte jag att det hade en massa knoppar. Idag hade det börjat slå ut! Vad det är vet jag inte, men jag gissar på ett fruktträd av något slag. Med den här takten kommer vi kanske att få se det i full blom innan det är dags att lämna Paralimni och Cypern!

Ja, för nu är det bara 10 dagar kvar till hemresa. Vi insåg idag att det är mycket vi inte kommer att hinna se av all växtlighet som är på gång. Men det ska hända stora saker därhemma snart, så vi måste hem. Annars hade vi nog stannat minst någon månad till. April är en fin månad här. Något att tänka på tills nästa år..........

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar