måndag 21 mars 2016

Söndag. Kvarnbolet.


Här är våren lite senare än på Rörö. Men snödropparna blommar för fullt!


"Skogisen" - Johannas och Mickes katt. Ja, en av de två. Den här lilla damen är c:a 6 månader gammal och väldigt, väldig söt. Och väldigt, väldigt speciell. Det tog ett dygn innan jaga fick närma mig henne. Eller rättare sagt var det hon som närmade sig. En riktig katt!


I väntans tider........Då kan man måla en fin byrå till Lillo......


Den lilla Gröna har fått stå under tak hela vintern. Det är hon inte van vid, minsann! Som tack rivstartade hon på första försöket och tog oss så småningom hela vägen hem utan några som helst protester!


Vi tog en sväng på ägorna och tittade på allt jobb som Johanna och Micke har lagt ner sedan vi var här sist.


Vilken fin gärdsgård! Och vilken fin mage!


Easy. isbjörnsbebisen (han har växt, från isbjörnsbebis till slyngel till stor kille) fick också vara med, och kela med matte


och busa med husse!


Men husse är starkast, han!


Konstigt - varje gång vi är här hamnar vi på husvisning! Men det är ju så spännande att titta på de där gamla husen som är till salu här!


Stor ladugård


med ena gaveln byggd runt en jättesten. Häftigt!


Fina detaljer på ladugårdsväggen........


Fantastiskt fint hus! Det byggdes 1890, men är renoverat flera gånger om.


Johanna tog en solpaus vid traktorn........

Det fina fågelhuset, hembyggt av Johanna och Micke, och populärt hos både alla sorters fåglar och ekorrarna! Där finns ju nötter!

Så åkte vi tillbaka hem igen och tog en vilopaus innan den tyska fläskläggen med potatismos! Efter det orkade vi nätt och jämt se Farmen-finalen innan vi stupade!

Idag var det dags att åka hem till Rörö igen. Men vi är snart tillbaka - vi har lovat att passa hundar och katter medan bebisen ska födas. När det blir bestämmer inte vi - det bestämmer naturen..........

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar