torsdag 3 mars 2016

Bada?


Nu när Stefan är här så passar vi på. Havet! Bada? Vi åkte till Protaras, inte så långt från Paralimni. Här är det väldigt fridfullt just nu, men om bara några veckor börjar sommarsäsongen.


Här ska några som vi känner bo ett par veckor. De kommer att få det fantastiskt på The Golden Star! Ännu så länge är hotellet stängt, men förberedelser för en snar öppning pågår. Och poolen ser ju väldigt fin ut....... Jag skulle inte ha något emot ett par veckor här.......


Så fortsatte vi vidare till Fig Tree Bay, stranden där vi var en dag i juni förra året. Fikonträden, som har fått ge namn åt stranden, är fortfarande kala, men snart sätter de fart!


Georges restaurang alldeles ovanför stranden. Där åt vi lunch i somras. Den är också stängd, men den 18/3 anländer den första flighten från Sverige. Då ska allt vara färdigt, så nu har alla fullt upp med förberedelser!


Idag var stranden helt tom, sånär som på en och annan vandrande ensam turist. Det är rätt svårt att tänka sig att om ett par månader är här tusentals människor som solar och badar!


Bada, ja..... Det var nog inte riktigt rätt dag för det. Det blåste friska, för att inte säga hårda, vindar, och det kändes väl inte som riktigt rätt läge. Men jag var ju tvungen att känna på vattnet i alla fall.


Varmt? Nja - 19 - 20 grader kanske. Det isade i alla fall inte i fötterna........


Men jag tror att jag sparar badet lite.......


En paddelbordare trotsade blåsten och kämpade sig ut i vågorna, gång på gång. Sedan surfade han in när han hittade rätt våg. Ibland gick det bra. Ibland gick det käpprätt....... Tur för honom att han hade våtdräkt tror jag. Till slut var han nog ganska utmattad, så han gav upp för den här gången. Men det ska visst bli lika blåsigt i morgon, så då är han säkert tillbaka igen med nya friska tag!


Stefan och Tommy nöjde sig med att titta på, de.......


Så fortsatte vi färden, upp mot naturreservatet och Cape Greco. Där uppe tog vi av av på en liten smal väg och hamnade till slut vid en låst grind. Vad som fanns bakom den förtäljer inte historien - vi kunde bara gissa. Något militärt kanske? Här blåste det så mycket att vi avstod från att gå så värst långt......


Vackert var det här i alla fall!


Här hade havet alla färger, från blåsvart till turkos och grönt......


Nu var det inte långt till Agia Napa, så vi fortsatte dit och tittade in på Sunwing, Sandy Bay, för att se hur långsemestrande svenskar och norrmän hade det. Ingen badade i poolen. 


Solstolarna såg ganska övergivna ut, de också. Fast en och annan viking låg faktiskt och pressade i sol och blåst........


Stranden var alldeles öde, den också. Det är kanske inte så konstigt - det blåste som sagt. Titta bara på den stackars palmen!


Nej - långtidarna spelade nog boule på planen bredvid Sunwing. Eller så var de på utflykt. Eller promenad. Precis som vi - långtidarna i Paralimni! Alltid finns det något mysigt att göra.....

Så småningom drog vi oss hemåt, och Stefan åkte tillbaka till Lefkosia. Men vi ses snart igen, för vi har lite kvar att göra tillsammans innan det är dags för hemresa - om mindre än två veckor nu........

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar