söndag 13 mars 2016

Karnevalskavalkad!


Så kom den då, karnevalsdagen! Den har vi väntat på. Idag är det visst karneval lite överallt på Cypern.........
Klockan två skulle det hela börja var det sagt. Så vi gick hemifrån i god tid, och oj så mycket trafik det var på gatan som annars är sömnigt lugn! 


När vi närmade oss centrum så var vägen avstängd för biltrafik. Alltså parkerade alla precis överallt utanför avstängningen. Busstrafiken hade också flyttats. Inte för att jag tror att så många skulle ut och åka buss denna karnevalssöndag.........


Vi gick in mot kärnan av centrum. Det hade en hel massa andra också gjort. Hur stor är den här byn egentligen? Det kändes som flera tusen och åter flera tusen människor hade samlats här idag. För att inte tala om alla som deltog i karnevalståget........



Det där med att filma är jag inte så bra på. Men idag måste jag verkligen försöka - det är lättare att få fram stämningen med rörliga bilder och ljud!


Vi hittade en bra plats. En trappa. Där kunde jag stå och filma och ta bilder.........


Och här kommer förtruppen! Och sedan kommer resten......... 















Sista ekipaget var polisen! Och sedan skingrades alla efter ett par timmars färggrann underhållning av mängder av barn, tonåringar och vuxna! En fantastisk upplevelse som vi är väldigt glada över att ha fått vara med om så här i elfte timmen!


Konfetti och andra konstiga saker regnade ner över oss och alla andra under flera timmar.


Men så fort det hela var över så var renhållningsligan igång! Avspärrningarna plockades ner, flaskor, glas och skräp samlades in och trottoarens blåstes rena från konfetti och annat.


Gatan var helt plötsligt alldeles folktom. Och det såg ut som om det hade snöat!

Vilken fantastisk folkfest det var! Och alla barn var utklädda, till Spindelmannen, Peter Pan, skelett, ängel, nyckelpiga - you name it! Det var faktiskt väldigt många vuxna som också var utklädda. Fast inte vi.

Nu tar vi kväll, ganska trötta efter dagen. Och lite ledsna över att vi ska åka hem. Fast spännande saker väntar därhemma. Och vi kan ju alltid åka tillbaka - närsomhelst faktiskt........




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar