torsdag 17 mars 2016

Ett par dygn


tar det innan man har landat på riktigt. Hemresedagen igår började väldigt tidigt. Klockan fyra ringde larmet. Eller tre, om vi nu ska börja räkna svensk tid. Någon frukost orkade vi inte äta vid den tiden. Taxin skulle hämta 5.15, så det blev bara en snabb kopp kaffe.Men Angela hade gjort mackor till oss som vi åt på Larnacas flygplats tillsammans med varsin stor - och dyr - kopp kaffe. (Tack Angela - det blev perfekt!) Varför är allt så himla dyrt på flygplatser?


Första stoppet - Aten. Två timmar var det tänkt.  Varsin liten öl. Stockholmsplanet var en timma försenat. Det blev tre timmar i Aten.
Sedan tillbringade vi ett antal timmar i luften. Närmare nästan fyra, innan vi landade på Arlanda, en timma senare än beräknat. Men trots den långa vandringen från terminal 5 till terminal 4 gick det som på räls resten av vägen!

Monica mötte upp på Landvetter och tog oss hem till Rörö - tack för det! Vi hade nog inte orkat resa vidare med två bussar.........



Så  närmade vi oss Rörö medan solen gick ner. Då var klockan över sju, och det hade varit en lång dag utan någon mat sedan frukosten i Larnaca, så svenska köttbullar med potatis á la Per-Erik satt som en smäck! Men vi orkade nätt och jämt äta innan det kändes som läggdags. Huvudet surrade, och hela kroppen surrade! Det kanske inte är så konstigt när man har varit vaken i närmare ett dygn och tillbringat en stor del av den tiden i tre olika flygplan. Eller väntat på flygplatser. Eller fingranskats i säkerhetskontroller, överallt, hela tiden!


Hemma väntade en trevlig överraskning - en fin vinflaska från lägenhetslånare. Hoppas att vinet är lika gott som flaskan är vacker! Tack, Vivi och Lasse!

Vi sov. Och sov. Ända till halv nio. Och vaknade dödströtta. Det tar ett par dagar att landa........


Det var lika bra att börja med nödvändigheterna direkt. Gå igenom post. Packa upp. Tvätta allt det uppackade. Gå och handla - här är rätt tomt i kylen. Fast Per-Erik hade handlat det viktigaste, så vi behövde i alla fall inte handla innan frukost!

Och så var jag ju tvungen att se om det hade hänt något på uteplatsen. Det hade det. Krokus


och snart utslagna påskliljor! Våren är nog på väg i alla fall, trots att man inte kunde tro det just idag.


När jag gick till affären var det grått och dimmigt och duggregn. Det kunde ha varit en svartvit bild om det inte hade varit för de blå bojarna!


Ett par av fiskebåtarna hade just kommit in - det är ju torsdag........ Och det är så dimmigt att bilden verkligen ser helt svartvit ut. Eller grågrå kanske..........

Nu börjar det dra ihop sig till läggdags - jag är fortfarande trött efter resan och - förmodligen - de sista dagarnas resfeber. Och nästan all tvätt är ren och torr! Den sista maskinen (nummer sju tror jag - jag har tappat räkningen!) är snart klar. Och då lär jag vara slut för idag...........

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar