torsdag 5 november 2020

November........


Då ska kaktusen blomma. Det gör den, Den började faktiskt redan i slutet av oktober, men nu är den alldeles fantastisk! Eftersom allt är utblommat vid Drömstugan så får vi njuta av den här, och när den är överblommad får vi nog köpa några nya blommande växter till fönstret i vardagsrummet, Och till köket. För i år ska vi ju vara hemma hela vintern, och utan blommor överlever vi nog inte den årstiden.....


Promenera mycket sa hon, sjukgymnasten. Så det försöker jag göra, trots att det tar emot.


Om solen skiner går det väl an, men när man överfalls av en störtskur tappar jag modet ganska lätt.


Men det är väl bara att bita ihop och vandra vidare, i ur och skur.......


Idag åkte vi för att få den där influensasprutan som lär vara extra viktig i år, så viktig att den är gratis för oss 65-plussare som brukar få betala en hundralapp i vanliga fall. 


Influensavaccin brukar vi få på vårdcentralen, men inte den här hösten, Viruset flyttade vaccinationen till Skåpafors Folkets hus. 


Där är det gott om plats, till och med väldigt gott om plats! Vi slussades in av sköterskor i visir, försågs med varsin nummerlapp och placerades på stolar med stort avstånd i väntan på vår tur. Efter avslutat stick slussades vi ut på behörigt avstånd från gänget som var på väg in. Så himla bra det kan fungera!

Jaha - efter det var det dags för dagens värsta - ett jobbigt tandläkarbesök för min del. Tommy fick sitta i bilen och vänta i närmare två timmar, stackarn. Fast det var nog faktiskt mest synd om mig, Och inte är det slut med detta - nej, snart blir det återbesök och nya otrevligheter........


Äntligen över! Så himla skönt att få åka hem och lämna Bengtsfors solnedgångshimmel bakom sig!

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar