tisdag 29 september 2020

Kattskrälle!


Store Miss är inte populär just nu. Just när vi var på väg att flytta hem bestämde han sig för att ge sig ut på egen hand - igen! Nu har han varit borta i tre dygn. Orolig är jag inte längre - jag vet att han kommer när han har tröttnat på utelivet. Däremot är jag rätt sur på honom. Man vet ju aldrig när han kommer tillbaka,, och nu längtar jag hem efter ett halvår i stugan. Men vi får väl bara vänta in honom - vi kan ju inte flytta utan Store Miss!


Lille Miss försvinner inte mer än några timmar i taget. Fast han har fått för sig att han ska gå ut vid 3 - 4-tiden på morgonen helt plötsligt - han som har varit så morgontrött innan! Jag försöker att inte låtsas om hans enträgna jamanden vid den tiden på dygnet, men det är inte lätt. Och inte ger han sig i första taget!


Hönorna - de går ute i trädgården större delen av dagen när vi är här och kan ha koll. Men snart blir det mer tid i hönsgården för dem, och när vintern börjar närma sig blir det flytt till vinterhemmet hos Johanna!
Där får de en hel massa kompisar!


Så - fortfarande är vi kvar i Drömstugan, även om vi har börjat flytta en del prylar, som alla frysvaror till exempel. Och lite annat smått och gott. Nu väntar vi på att Store Miss ska behaga dyka upp så vi kan förflytta katter och oss själva också. Nu längtar vi hem!

Ikväll, strax innan solen gick ner, visade den sig lite för första gången på en hel evighet( känns det som i alla fall)! Här hos oss har dimmolnen legat tunga och tjocka dag ut och dag in, och termometern har bara orkat upp till 12 - 13 grader. Sommargrannarna åkte hem idag, så nu är sommaren definitivt över på alla sätt. Nu har vi en lång höst och vinter framför oss..........




 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar