söndag 13 september 2020

Precis som vanligt


varje sommar: Den återkommande kräftkvällen med grannarna! Är man bara fyra så kan man coronasäkra inne, trots att vi bor ganska smått!


Eftermiddagen övergick i en fantastiskt vacker kväll med lite sol över kalhygget - äntligen, för dagen var både molnig och blåsig. När det började mörkna på allvar var alla mätta och nöjda!


Gurkplantorna levererar fortfarande, men nu får det vara nog med gurka för i år. Nu åker den ur växthuset vilken dag som helst. De potatis vi satte i en pallkrage i våras skördade vi också - de var små men naggande goda!


Tommy tog en sväng i skogen i närheten. Jag stannade hemma och sysslade med lite annat, tråkigare jobb - klippa bort alla hallonskott jag kunde hitta! De har en förmåga att bre ut sig över halva trädgården om de får minsta chans! Nu är de flesta jämnade med marken, och några påsar kantareller har hamnat i frysen!

Nu har vi börjat elda i vedspisen på kvällarna. Det behövs, för hösten närmar sig med stormsteg. Eller kanske den redan är här. Mörkt och kyligt är det i alla fall på kvällar och nätter. Fast nu ska vi visst få ett par dagar med sol och sommartemperaturer. Det ser vi fram emot........

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar