fredag 18 september 2020

Lingon och sommarslutspaning


Vi hade tänkt ta en sväng i skogen och plocka lite lingon - det verkar vara gott om dem i år. Men innan tanken följdes av handling levererades en stor hink med lingon utanför dörren i stugan av en av båtgrannarna!


Rensat och klart - 7,5 kilo lingon! Nu ligger de i frysen, och vi får väl se vad vi gör av allt! Rårörda lingon är gott, men 7,5 kilo..........


Nu känns det väl som om det inte är så värst mycket kvar av sommaren. En ros har slagit ut, och en hel massa fler är på gång. Om de orkar slå ut innan höstkylan och frosten är över oss återstår att se.


Höstfloxen blommar för fullt, trots rådjursangreppet tidigare i somras, Det kom nya knoppar som fick vara ifred, Tack för det!


Pelargonerna sjunger snart på sista versen, så snart åker de in i växthuset innan det är dags att flytta in i stugan för vintern.


Höstgullriset blommar för fullt,


och det gör oktoberastrarna också!


Lille Miss började halta riktigt illa häromdagen. Han fick vara inne i tre dygn, och det gillade han inte alls! Men han måste ju vila att onda ben tyckte vi. Det tyckte inte han. Han klättrade på väggarna! I tisdags fick han gå ut igen, och kom in haltande värre än någonsin, så det fick bli ett besök hos veterinären för att kolla och dessutom få årets vaccination. Men det var ingen fara med honom - antagligen en stukning sade veterinären. Så nu får han gå ut som vanligt. Gissa om han är lycklig!


Fiskespecialisten........


Idag tog vi en snabbtur till Ed - Tommy skulle handla för presentkortet han fick när han fyllde är. Han kom ut väldigt nöjd med en stor påse fiskeprylar!



Vi har haft en riktigt fin höstdag - 20 grader varmt och sol! Det ska visst hålla i sig ett par dagar till. Skönt - då kan våra blommor få stå kvar ute ett par dagar till........

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar