fredag 5 maj 2017

Marknad i Barcelos


Vädret tillät frukost på utsidan även idag!
Sedan var det dags: En timmas biltur till Barcelos och Portugals största veckomarknad! 


Det verkade som om halva Portugal plus ett antal turister var här idag, i alla fall när vi försökte hitta en parkeringsplats! Marknaden hittar man mitt inne i centrum, och bilplatser är det inte alltför gott om där.... Men vi hade tur - efter en stunds snurrande hittade vi en plats på inte alltför långt avstånd från marknaden. Men det var varmt, så vi började med att ta något att dricka på en uteservering i närheten,


med utsikt över vackra planteringar


och stadens fina kyrka!


Sedan var vi redo att kasta oss in i marknadsvimlet!


Fast antingen var vi tidigt ute, eller också var här ovanligt lite folk, för man behövde inte trängas. Skönt, för det är jobbigt att gå på marknad!


Det kan vara ganska jobbigt att vara marknadsförsäljare också verkar det som..... Den här damen sov djupt mitt bland alla sina varor!


Mängder av kläder och skor fanns här, i rad efter rad. Alldeles för mycket för att jag ska bli shoppingsugen! Men Micke fyndade en flerårsförbrukning av jeans!
Jag tyckte nog att den roligaste avdelningen var frukt- och grönsaksmarknaden. Så vackert, och så billigt!


Det är synd att man inte kan köpa med sig grönsaksplantor hem till Sverige. Men jag tror inte att de klarar flygresan......


Så småningom var vi nöjda. Och trötta i benen. Och hungriga och törstiga. Hamburgare och en öl strax utanför marknadsområdet fick det bli !


Riktigt goda hamburgare fick vi, med en massa grönsaker till. Idun plockade i sig en hel del själv innan hon spred ut resten över bordet.


Morot är gott!


Hamburgaren fick morfar äta upp!


Hemma igen, med passionsfruktstårta och portvin! Micke fyller år, och det skulle vi förstås fira! Och portvin måste man ju testa - så lokalt det kan vara! Från detta distriktet kommer ju faktiskt portvin, något som ingen av oss dricker alltför ofta....Men det var riktigt gott, särskilt tillsammans med den fantastiska tårtan!


Idun hoppade över portvinet, men tårtan uppskattade hon desto mer!


Så var denna dagen nästan slut, i alla fall för Idun. Vi andra höll ut en stund till, somliga senare än andra. 

Morgondagen - ja, kanske planerna får ändras, för det ska visst bli åska och regn. Men det gör inget - vi har ju flera dagar kvar........


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar