tisdag 8 september 2015

Från norra Dalsland till södra Dalsland


06.00 larmade min mobil. 06.10 var Tommy påklädd och ute. Själv tog jag en kopp kaffe innan jag ens övervägde att göra mig i ordning. Någon måtta får det vara! 
Fint väder, fast fortfarande halvmörkt. Solen går upp rätt sent så här års. 6.23 här idag, närmare bestämt. Det var just då som Tommy lyfte ut fönstret. 


Innan nio var vi framme vid snickerifabriken utanför Färgelanda, nästan längst söderut i Dalsland.


På väg in till snickaren........


Det är tur att vi får låna varvschefens släpkärra ibland när vi behöver. Som idag till exempel.

Så lämnade vi vårt fönster med den ruttna karmen i snickarens vård. Och så lämnade vi vårt telefonnummer så han kunde ringa när det var klart. "I eftermiddag någon gång". Och klockan var inte ens nio på morgonen. Så vad skulle vi hitta på nu?


Ja, vi skulle ju i alla fall inhandla ett fönsterbleck. Och något att fästa det med. Och spackel. Och skum till isolering. Bra att de har ett stort byggvaruhus i Färgelanda - där fanns allt. Där slog vi ihjäl den första timman av väntan......


Och sedan då? Ja, en fika på riktigt café kanske? Vi hann ju bara med en mugg i morse innan det var dags att ge sig iväg. Och vi hittade ett riktigt mysigt café i det här gamla fina huset vid torget! Kaffe och vaniljbulle.......

Vid torget låg också biblioteket. Där slog vi oss ner och läste tidningar någon timma. Och sedan kom solen äntligen, så då satte vi oss på utsidan en stund. Tiden sniglade sig fram, och inte hade vi en aning om hur lång tid snickaren skulle behöva för att reparera vårt fönster.


Granngården - det var en ny bekantskap! Där finns det mesta. Men när vi väl var där ringde snickaren och sade att vi kunde komma om en timma. Fönstret var klart, och nu skulle han åka hem och äta!


Så vi tog en liten extrasväng utanför samhället och hamnade vid Björvattnet, en vacker sjö några kilometer bort. Här stannade vi en stund och tittade på flyttfåglarna som samlades för att lämna Sverige och flyga till varmare trakter.........


Åtta timmar efter att vi hade lämnat Drömstugan var vi tillbaka igen, nu med ett renoverat fönster. Nu skulle det tillbaka på plats igen. Det var spännande värre!


Men först skulle det slipas av lite


och när vi väl hade fått det på plats var det dags för isolering med skum. Det gick bra, alltihop. Nu återstår rätt mycket jobb, men det värsta är gjort, och nu är vi väldigt nöjda. Och väldigt trötta.


Dagens fynd: Vitlök som ska sättas i oktober - november. I juli ska den vara klar att skörda, sade de på Granngården........

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar