onsdag 23 september 2015

10.22 idag


är det höstdagjämning. Vid den tiden hade vi fortfarande inte kommit utanför dörren, sega som vi är, trots att vi vaknar rätt tidigt på morgnarna. Men det är ju så mysigt att ta det lugnt och inte ha någon tid att passa!


Men när vi äntligen kom ut upptäckte vi att det var rena rama sommarvärmen. Tur att vi inte tog jackor på oss. Det var för övrigt alldeles för varmt med tröja också, så den åkte av. 
Idag tog vi en annorlunda sväng på ön. Det finns en massa småvägar som man väldigt sällan går, men idag gjorde vi det. Vissa vägar ledde ingenstans, utan vi fick vända och gå tillbaka, 


eller så fick vi klättra i berg en stund. Det gick bra, det också! Här ligger gamla hönseriet. Numera bor där nog inga höns. Det verkade i och för sig inte bo någon alls där...... Men nedanför låg en brygga med några båtar förtöjda, och en skrämmande rovfågel!


Nog för att det är höst, men i vissa trädgårdar lyser det alldeles fantastiskt! Mängder av vildvin mot berget - så vackert!


Nere vid Gule Skären, badplatsen, var det lugnt och stilla, och bryggorna var upptagna. Nu får de ligga på stranden till nästa sommar.

Höstdagjämning, ja...... Den dagen gillar jag inte. Nu blir dagarna bara kortare och mörkare. Sommarsolståndet är jag inte heller förtjust i. Trots att det är mitt i sommaren vet man att den dagen vänder det och dagarna krymper mer och mer. Men vintersolståndet däremot - strax innan jul! När den dagen kommer går vi mot ljusare tider igen (även om det går rätt sakta). Och vårdagjämningen är nog allra bäst - då börjar dagarna bli längre än nätterna! Så där ja, nu har jag rett ut det där med årstidsskiftningarna - i alla fall för mig själv......

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar