torsdag 4 juli 2019

Oväder


Mest varje dag är jag hemma en sväng och tittar till lägenheten, hämtar posten och vattnar blommorna. De på insidan nöjer sig med vatten någon gång i veckan, men pelargonerna på utsidan är lite kinkigare. De står dessutom under tak, så det där vattnet som såg ut att kunna komma ner uppifrån hade de ingen nytta av.


Himlen speglade sig i sjön - den var alldeles svart! Och ser man på - den stora husbåten var försvunnen, så nu kan man se vår båt från balkongen!


När jag kom tillbaka till Drömstugan hade den svarta himlen följt med. Snart var ovädret över oss med åska, skyfall och till och med hagel! Stackars alla våra blommor - skulle de överleva detta?









Men det gjorde de förstås, trots att en del blev lite tilltufsade. Men sommarblommor är sega - när ovädret drog vidare och solen kom tillbaka reste de sig igen!


Nu blommar potatisen för fullt! Om ett par veckor är det dags att kolla om det finns några potatis under all fin blast.


Och ser man på - för första gången blommar kaprifolen som jag fick i 65-årspresent av syster och svåger! Varje sommar innan har knopparna fallit av, men i år orkar de äntligen sitta kvar och slå ut!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar