söndag 7 juli 2019

Första julihelgen


och riddarsporrarna blommar tidigt!


Och så var det städdags i hönshuset igen. Tänk att sju (stora!) kycklingar kan skita ner så himla mycket! Men det är bara att bita ihop, greppa snöskyffeln (perfekt för ändamålet!), plocka fram skottkärran och dammsugaren och moppen och jobba på. Och sedan blir det nytt strö, och förstås nytt vatten (fast det blir det varje dag) och fylla på mat (ett par gånger om dagen - oj vad de äter!). Idag kom Tommys hemsnickrade bajsbräda upp - den underlättar när man ska mocka skit varje dag. Ja, nu sitter de flesta på pinnar och sover på natten, och skiten hamnar förhoppningsvis på bajsbrädan istället för nere i ströet!


Nu börjar det likna något - snart är all ved staplad. Det ska bli så himla skönt när det är klart! Och då är vi rika på ved resten av vårt liv!


Tomaterna frodas i växthuset - de är faktiskt finare i år än förra sommaren. Jag tror att de tyckte att det var lite för varmt då - 30 - 35 grader passar nog bättre för tomater än en bra bit över 40!


Idag var den allra första tomaten mogen att skörda - en Orange Russian, en av mina absoluta favoriter sedan förra året.


Och den var fantastiskt god!


Och så var det bronsmatch då. Och det gick ju väldigt bra!


Nu får hönsen gå ut varje dag, längre och längre stunder. Nu har de lärt sig att hitta tillbaka in i hönsgården, så nu behöver vi inte passa dem så mycket, utan de kan gå lite som de vill. Och det gör de, lite längre för varje dag.


Det är lycka - att komma ut i "skafferiet"! 


Min favorit - lilla Prinsessan. Hon är minst av alla, och en riktig personlighet. Hon är lite virrig och vandrar ofta iväg på egen hand utan att bry sig så mycket om kompisarna. Hon verkar klara sig bra på egen hand! Annars hänger ju flocken ihop för det mesta..... Men hon är lite eljest......


Och så drog det ihop sig, himlen blev svart och snart kom skyfallet. Hönsen störtade från utsidan och in i hönshuset - de är inte så förtjusta i att bli blöta! Det är inte jag heller..... Jag fick flytta inomhus med min svamprensning. För idag tog vi en sväng i svampskogen och hittade årets första kantareller! Stora var de inte, men de räckte


till sommarens första svampmacka!


Nästa vecka kommer värmen har jag hört. Det ser jag fram emot.........



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar