torsdag 11 juli 2019

Hönsvallarkatt


Nej, nu får den inte plats längre bland alla pelargoner vi har längs husväggen! Den växer hysteriskt, så nu fick den flytta upp till uthusväggen istället. Där kan den bre ut sig så mycket den vill, pumpan.


Idag tog vi ledigt från allt (utom att vattna förstås). Vi tyckte att vi var värda det, för igår blev vi nästan färdiga med all veden! Och vad gör man en ledig dag med strålande väder? Man tar en båttur förstås!


Ett par timmar senare kom vi hem och släppte ut hönsen - det hade de väntat på! Men de tyckte nog det var varmt idag, för de lade sig i buskarna och vilade och åt lite grönt.
När det började bli svalare och skuggigare frampå eftermiddagen fick jag se dem komma vandrande nedåt huset för första gången.


Och vem var först? Som vanligt? Jo, vår vita Isabelle förstås!


Tommy, som är rädd om odlingar och blommor, försökte valla hem dem igen. Det gick väl bra. Fast en liten stund senare var de på väg igen - det finns mycket gott där nere.....


Då dök Chilli upp och tittade lugnt på dem. De fick en väldig fart tillbaka in i tryggheten i hönsgården, och där stannade de!


Vilken duktig hönsvallarkatt vi har! Han behöver inte ens jaga in dem - de springer in alldeles självmant!


Och så har tomatsäsongen börjat då! Nu har vi ätit egenodlade tomater i flera dagar. Det här är en Roma. Den var stor - och god!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar