söndag 28 juli 2019

Och så blev det



en tredagarspaus innan nästa gäng skulle komma på besök. På onsdagen tog vi båten och åkte ut en bit på Lelång, ankrade upp och sysslade med att läsa lite omväxlande med att titta och njuta (jag) och pilla med krånglande instrument (Tommy).



Så var då vitlöken skördefärdig. Nu hänger den där och torkar. Mycket blev det i år, och fin blev den!


Torsdag, och Glenn och Susanne kom på eftermiddagen. De flyttade in i lägenheten som vanligt, men kvällen tillbringade vi tillsammans!


Nya familjemedlemmen, Vega, var med förstås.


Vega är en American Shepheard och en väldigt trevlig hund! Och duktig! Det första hon gjorde var att rusa upp och skrämma in hönsen i hönshuset. Duktig vovve! Men så är hon ju vallhund också........


Vega och jag kom väldigt bra överens direkt.......


Fredagen blev årets hittills varmaste dag - 35 grader i skuggan och i solen en bit över 50. Det var bara att hålla sig lugn. I skuggan.


På lördagen blev vi bjudna på middag på Sjömagasinet av Glenn och Susanne - vilken lycka för mig som älskar att få sitta ner vid dukat bord och bli serverad och inte behöva göra ett dugg själv!



Vilken ljuvlig kväll det blev! Fast varm. Lite för varm faktiskt - vi fick hoppa över kabarén på Eketegen som vi hade tänkt åka och titta på. Men ibland blir det inte som man har tänkt sig...... Det blev en bra kväll i alla fall!

Idag åkte de hem med lite nyplockade grönsaker från våra odlingar, och vi åt några av makrillarna som de hade haft med sig till oss........

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar