söndag 28 april 2019

Småfolk.......


Tidig eftermiddag kom vi till Kvarnbolet. Idun har fyllt tre år sedan sist, och böcker har hon börjat gilla nu, så det blev böcker i födelsedagspresent.


Bajsboken har några år på nacken, men alla ungar har älskat den i alla år jag har läst den, så vi testade den på Idun också. Det var inte fel! Hon var förtjust! Tänk att det kan vara så kul med bajs i den åldern!


Våra ägg ligger i Johannas och Mickes kläckare, och innan vi kom hade ett par kycklingar ploppat ut. Eller - ploppat och ploppat - en del har det ganska jobbigt att ta sig ut i välden!


Vi vandrade fram och tillbaka mellan Idun och kläckaren......


Dags att ta in getterna! Det verkar inte vara några större problem, bara man har lite havre att muta dem med!


På eftermiddagen är det ljuvligt skönt på den stora altanen. Där är det perfekt att lära sig cykla på cykeln vi köpte till Idun på hennes tvåårsdag (Med facit i hand hade väl treårsdagen varit bättre....:) Det går  jättebra! Fast ibland blir det stopp och broms. Då får pappa eller någon av oss andra hjälpa till att putta igång igen. Men väldigt snart fixar hon det själv!


Jättekul att cykla! Och fort går det - mycket fortare än den gamla trehjulingen!


Cykelpaus, och Idun hittade en stor myra. Den lät sig hanteras att bra tag innan den fick nog.......


Tillbaka till klockaren igen - där börjar det hända saker! Ett ägg till på gång.......


Några är redan kläckta - redan igår kom de två första. Nu får de flytta från kläckaren till en stor bur i väntan på hemresa till Drömstugans fina hönshus.


Lilla pippi.........

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar