torsdag 4 april 2019

45 mil........


Klockan 7 skulle larmet ringa. Jag var förstås vaken långt innan dess. Idag var det dags att åka till tandspecialisten - i Mölndal av alla ställen. Uddevalla hade varit bra mycket närmare, men där finns tydligen ingen tandläkare nu som kan göra vad jag behöver få gjort, så Mölndal fick det bli. Jaha - 45 mil fram och tillbaka.


Tommy körde mig till Bengtsfors busstation på morgonen. Därifrån blev det buss till Uddevalla. Där blommade påskliljorna vid järnvägsstationens knut.


Från Uddevalla tog jag tåget till Göteborg och sedan gick resan vidare med spårvagn till Mölndals sjukhus. 20 minuter senare började returresan. Men om tre veckor ska jag tillbaka igen för behandling..... Det ser jag fram emot - inte!


Nästan en timmas väntan på tåget hemåt. I Göteborg var det 18 plusgrader och sol - nästan lite chockartat!


En tur genom Nordstan tog jag i väntan på tåget.. Där var det sig inte likt. En massa nya affärer, restauranger och cafeer hittade jag. Och så en massa fina blommor som jag inte tittade närmare på - jag kunde ju blivit svårt frestad att handla. 
Jaha - det var nog rätt längesedan jag var i Göteborg - det är inte riktigt sig likt.......


Tåg från Göteborg till Åmål


och buss från Åmål till Bengtsfors där Tommy mötte upp och tog mig den sista biten hem!


Äntligen hemma, samtidigt som Chilli kom in efter att ha varit ute sedan 4.30 i morse. Han tyckte att det var skönt att komma hem. Det var han inte ensam om.

Så kan det vara att bo i Dalslandsskogarna - 10 timmars resa med diverse olika fordon för ett 20-minuters tandläkarbesök. Men det får det vara värt, bara det inte händer för ofta!
Nu blir det en tidig kväll, för i morgon blir det trädgårdsarbete. Tror jag.........

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar